L 47 Forslag til lov om leje.

Af: Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S)
Udvalg: Indenrigs- og Boligudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Ændringsforslag til 2. behandling

Afgivet: 07-02-2022

Ændringsforslag nr. 66 af Susan Kronborg (RV) stillet den 07.02.2022 uden for betænkningen

20211_l47_aendringsforslag_beh22524750.pdf
Html-version

Ændringsforslag stillet den 7. februar 2022 uden for betænkningen

Til § 32

Af Susan Kronborg (RV):

66) Som stk. 2 indsættes:

»Stk. 2. Er lejemål, som er beliggende i ejendomme omfattet af § 7, gennemgribende forbedret, kan der ved fastsættelsen af lejen efter stk. 1 ske sammenligning med lejemål med en lejefastsættelse efter § 19, stk. 2.«

[Lejefastsættelse for gennemgribende forbedrede lejemål i småejendomme]

Bemærkninger

Til nr. 66

Den foreslåede bestemmelse har til formål at kodificere gældende ret i en bestemmelse for på den måde at klarlægge retsstillingen for enhver bruger af lovgivningen.

Bestemmelsen har til formål at tydeliggøre, at såfremt et lejemål i en småejendom har gennemgået en gennemgribende forbedring, vil der ved fastlæggelse af lejen for lejemålet kunne ske sammenligning med lejemål, som har en lejefastsættelse efter det foreslåede § 19, stk. 2, om gennemgribende forbedrede lejemål i storejendomme.

Det bemærkes i den forbindelse, at stk. 1 stadig finder anvendelse, hvilket betyder, at det f.eks. stadig er et krav, at lejen for det sammenlignelige lejemål er omkostningsbestemt reguleret efterfølgende i henhold til den foreslåede § 23.

Det er ligeledes et kriterie for sammenligningen, at der i henhold til stk. 1 er tale om lejemål af tilsvarende beliggenhed, art, størrelse, kvalitet, udstyr og vedligeholdelsesstand, og der kan derfor efter omstændighederne skeles til de kvalitative kriterier for gennemgribende forbedrede lejemål i storejendomme, jf. det foreslåede § 19, stk. 2, når det skal fastslås, hvorvidt et lejemål i en småejendom er gennemgribende forbedret i henhold til nærværende bestemmelse.

Der er ikke med bestemmelsen tiltænkt materielle ændringer set i forhold til gældende ret.