Tak.
Ja, jeg håber jo, at ministeren kommer tilbage, for jeg spurgte jo egentlig, om ministeren ikke var bekymret over udviklingen.
Baggrunden for det her er jo, som det også blev sagt, den dom, der faldt tilbage i februar 2013, som jo gør, at man som vandrende arbejdstager har ret til at kunne gå på en uddannelse i Danmark.
Den udvikling, som jeg spørger ind til, handler jo om, at der faktisk er sket en tidobling bare i 2013.
Så spørger jeg, om ministeren ikke er bekymret over det.
I notatet fra ministeriet står der, at der som forventet er sket en markant stigning, som så er den her stigning på op til ca.
2.600.
Ministeren siger selv, at de 200 mio.
kr., som man har sat af, svarer til et antal på 5.500.
Så er min bekymring i hvert fald vakt, for når vi allerede er på 2.500 i det første år og det nu bliver kendt, at vi har den her ordning, så vil jeg da forvente, at der også er en markant stigning til næste år, og at vi så hurtigt er oppe over de 5.500.
Og dermed er vi jo så tilbage i det, som også ligger i aftalen om SU, nemlig at hvis det her overstiger de 200 mio.
kr.
og dermed de 5.500, har regeringen sådan set forpligtet sig til at tage nogle initiativer.
Så jeg vil gerne høre ministeren, om ministeren ikke er bekymret over den her udvikling.
Og hvis ministeren ikke er bekymret, må vi jo tage den derfra.
Men hvis ministeren er enig i, at der godt kan være en bekymring, hvordan vil ministeren så håndtere det her problem?
Hvordan vil man tage fat i det, som faktisk står i aftalen om SU, nemlig at såfremt udviklingen afviger væsentligt fra det forudsatte, forpligter parterne sig til at iværksætte værnsinitiativer, og i den forbindelse at Danmark aktivt vil arbejde i enhver relevant europæisk sammenhæng for at fremme forudsætningen for at opretholde det nuværende danske SU-system?
Så igen:
Giver det her ikke anledning til bekymring, når vi har en tidobling i løbet af det første år, efter at det her er blevet kendt?