L 144 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven.

(Selskaber m.v.s registrering af fremførselsberettigede underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier og investeringsbeviser m.v., selvangivelse af kildeartsbegrænsede tab m.v.).

Af: Skatteminister Morten Østergaard (RV)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-02-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 14-03-2014
Betænkning afgivet 14-05-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 20-05-2014
3. behandlet, vedtaget 27-05-2014
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven indeholder følgende elementer:
- Selskaber m.v. forpligtes til at engangsregistrere fremførselsberettigede underskud og gennemførte skattefri omstruktureringer af betydning for underskudsanvendelsen til SKATs underskudsregister. Manglende indberetning medfører, at underskud fortabes.
- Fradrag for tab på visse aktier og investeringsbeviser gøres betinget af, at SKAT har modtaget oplysning om erhvervelsen.
- Brug af kildeartsbegrænsede tab til modregning i skattepligtige avancer gøres betinget af, at det kildeartsbegrænsede tab er selvangivet.
- Der sker udvidelse af værnsreglen, der sikrer, at finansielle virksomheder ikke via sambeskatning opnår dobbeltfradrag på fordringer mod et midlertidigt overtaget selskab.
- Ved vedtagelse af ændringsforslag fra skatteministeren blev det besluttet, at juridiske personer, som efter skattekontrollovens § 4, stk. 2, skal indgive selvangivelse i perioden fra den 1. oktober til den 31. juli efter indkomstårets udløb, hvis selvangivelsesfristen for indkomståret udløber i den periode, hvor indberetningen af fremførselsberettigede underskud finder sted, kan vente med at indgive selvangivelse for indkomståret til den 1. august i året efter indkomstårets udløb.
Afstemning:
Vedtaget 70 stemmer for forslaget (S, DF, RV, SF, EL, UFG) 39 stemmer imod forslaget (V, LA, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget