L 128 Forslag til lov om ændring af færdselsloven.

(Ændring af sanktionssystemet for overtrædelser af reglerne om kontrolapparatet og forhøjelse af gebyrer for udstedelse af kørekort m.v.).

Af: Justitsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2012-13
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-01-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 07-02-2013
Betænkning afgivet 07-05-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 23-05-2013
Delt i:
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Med loven indføres der et differentieret sanktionssystem for overtrædelser af reglerne om kontrolapparatet. Det indebærer, at der i højere grad end i dag skal tages hensyn til overtrædelsens grovhed ved fastsættelsen af bøder for at overtræde bestemmelser om brugen af kontrolapparatet, diagramark og fartskriverkort.

Herudover lempes frakendelsessystemet for overtrædelser af reglerne om kontrolapparatet, så der fremover som udgangspunkt ikke udmåles en ubetinget, men kun en betinget førerretsfrakendelse i tilfælde, hvor der alene foreligger overtrædelser af reglerne om kontrolapparatet til samtidig pådømmelse. Endvidere hæves gebyrerne for at udstede kørekort som følge af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/126/EF af 20. december 2006 om kørekort (tredje kørekortdirektiv). Ved samme lejlighed gennemføres en samlet styrkelse af sikkerhedsniveauet i danske kørekort.

Lovforslaget blev opdelt i to lovforslag ved 2. behandling.