L 91 Forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven.

(Ændringer i lyset af lov om offentlighed i forvaltningen).

Af: Justitsminister Lars Barfoed (KF)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: 1. beh./Henvist til udvalg

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-12-2010
1. behandlet / henvist til udvalg 13-01-2011
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
På grund af lovforslag nr. L 90 om en ny offentlighedslov foresloges ændringer i forvaltningslovens og retsplejelovens regler om aktindsigt. Formålet var at skabe parallelitet mellem på den ene side offentlighedsloven og på den anden side forvaltningsloven og retsplejeloven.

Forslaget til en ny offentlighedslov, lovforslag nr. L 90, byggede på Offentlighedskommissionens betænkning nr. 1510/2009 om offentlighedsloven. I betænkningens kapitel 26 har Offentlighedskommissionen behandlet spørgsmålet om, hvorvidt kommissionens udkast til en ny offentlighedslov vil give anledning til ændringer i bestemmelser om aktindsigt m.v. i andre regelsæt, herunder forvaltningsloven og retsplejeloven. Dette lovforslag byggede på kommissionens overvejelser.

Forslaget om at skabe den nævnte parallelitet skyldtes bl.a., at forvaltningslovens regler om partsaktindsigt i afgørelsessager dels er bygget op på samme måde som reglerne om aktindsigt i den gældende offentlighedslov, dels i vidt omfang svarer indholdsmæssigt til disse regler. Også retsplejelovens regler om aktindsigt er i et vist omfang inspireret af opbygningen og formuleringen af reglerne om aktindsigt i den gældende offentlighedslov og den gældende forvaltningslov.

Der henvises i øvrigt til resumé ved lovforslag nr. L 90. Lovforslaget blev behandlet sammen med lovforslag nr. L 90 og L 92.
Sambehandlet med: