L 92 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om aktindsigt m.v.

(Konsekvensændringer i lyset af lov om offentlighed i forvaltningen og af ændringer i forvaltningsloven og retsplejeloven).

Af: Justitsminister Lars Barfoed (KF)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: 1. beh./Henvist til udvalg

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-12-2010
1. behandlet / henvist til udvalg 13-01-2011
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med de samtidig fremsatte forslag til en ny offentlighedslov, lovforslag nr. L 90 og forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven, lovforslag nr. L 91.

En række bestemmelser i andre love indeholder dels henvisninger til bestemmelser i den gældende offentlighedslov, som foresloges ophævet og eventuelt videreført under ændrede paragrafnumre i den nye offentlighedslov, dels henvisninger til de bestemmelser om aktindsigt m.v. i forvaltningsloven og retsplejeloven, som foresloges ændret med det nævnte forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven.

Formålet med lovforslaget var på denne baggrund at foretage de fornødne konsekvensændringer i de nævnte bestemmelser i anden lovgivning med henblik på - ud over de ændringer, der fulgte af den nye offentlighedslov og ændringerne i forvaltningsloven og retsplejeloven - at videreføre den retstilstand, som fulgte af de pågældende bestemmelser i anden lovgivning, efter at forslaget til den nye offentlighedslov og forslaget til ændringer i forvaltningsloven og retsplejeloven var trådt i kraft.

Lovforslaget blev behandlet sammen med lovforslag nr. L 90 og L 91.
Sambehandlet med: