Tak skal du have. Som nævnt handler det om udmøntningen af aftalen om iværksætterpakken, som Danmarksdemokraterne er en del af. Derfor er det ikke så overraskende, at vi kommer til at støtte det her lovforslag. Det gør vi bl.a., fordi det er vigtigt for Danmarksdemokraterne, at der er gode vilkår for fremtidens virksomheder, og her er der så en række konkrete problemstillinger i skattelovgivningen, som vi får løst med det her lovforslag. Jeg har selv været skatteordfører i over 10 år, og jeg kan i hvert fald sige, at nogle af de her sager, som bliver løst, er nogle, der har fyldt i rigtig mange år.
Det, der lige blev nævnt af hr. Preben Bang Henriksen, om aktionærloven er selvfølgelig et groft eksempel, men det er jo noget, der har fyldt i rigtig mange år. Folk er blevet beskattet, hver gang der har været et lån. Selv om man betaler pengene tilbage igen, bliver man beskattet, og hiver man de samme penge ud igen, bliver man beskattet en gang til. På den måde kan man jo så blive beskattet mange gange af de samme penge, selv om man sådan set ikke reelt har trukket noget ud af virksomheden. Det får man så lavet om på med det her, og det er sådan set ganske fornuftigt.
Den anden del angår det, der er blevet kaldt fantomskatten. Det er der reelt ikke noget der hedder, men jeg tror i hvert fald, at det bliver betragtet sådan, at man bliver beskattet af midler, man aldrig nogen sinde får. Altså, hvis man sælger en virksomhed til 1 mio. kr., som man får med det samme, kan der være nogle milepælsbetalinger fremadrettet, som, alt efter hvordan det går med virksomheden, gør, at man måske kan få 1 mio. kr. mere senere hen. Reglerne indtil nu har været sådan, at man er blevet beskattet af hele summen på dag et, men man var jo ikke sikker på, at man fik resten af pengene senere hen. Det bliver så lavet om med det her, sådan at man kan vælge først at blive beskattet af den sidste del af salgsprisen, altså den her milepælsbetaling, når man faktisk får pengene. Det er sådan set ganske fornuftigt og også mere logisk, end det har været førhen.
Så er der en tredje ting i lovforslaget, nemlig det, som jeg selv kalder en tidlig advarsel. Jeg ved ikke, hvorfor man i Skatteministeriet altid kalder det en early warning. Jeg kan godt lide engelske ord, men når der er et dansk ord, der dækker det, så forstår jeg ikke, hvorfor man altid skal kalde det noget på engelsk, altså en early warning, når man bare kan kalde det en tidlig advarsel. Men det handler jo kort fortalt bare om, at der er et potentielt skattehul fremadrettet, som man så har opdaget. Det er sådan set positivt nok, og det støtter vi at man får lukket, men vi vil da opfordre til, at man nu kalder det det, som det er, nemlig en tidlig advarsel, i stedet for en early warning.
Men som nævnt i starten støtter vi i Danmarksdemokraterne det her lovforslag.