L 106 A Forslag til lov om ændring af momsloven.

(Ændring af reglerne om brugtmoms, momsgodtgørelse og -fritagelse for diplomater og justering af reglerne om undervisning og turistsalg m.v.).

Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 07-06-2022
3. behandlet, vedtaget 09-06-2022
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget handler om forskellige ændringer af momslovgivningen.

Det foreslås at forenkle virksomhedernes opgørelse af moms i brugtmomsordningen, og det foreslås at justere reglerne om turistsalg i toldlufthavne og fjerne kravet om sikkerhedsstillelse ved midlertidig import fra rigsfællesskabet.

Endvidere foreslås det at ændre momsgodtgørelsen for diplomater m.v., så diplomaters adgang til godtgørelse begrænses ved en maksimumsgrænse. Herudover foreslås en stramning af reglerne for diplomaters adgang til momsfrie indkøb af personmotorkøretøjer.

Det foreslås endelig, at loven træder i kraft den 30. juni 2022, idet enkelte af reglerne af lovtekniske årsager dog skal træde i kraft før den 1. juli 2022.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 94 (S, V, SF, RV, EL, KF, DF, LA, FG, ALT, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG), Naser Khader (UFG) og Orla Østerby (UFG)), imod stemte 2 NB (ved en fejl), hverken for eller imod stemte 0.