L 106 Forslag til lov om ændring af momsloven.

(Ændring af reglerne om forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet, brugtmoms og momsgodtgørelse og -fritagelse for diplomater og justering af reglerne om undervisning og turistsalg m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2021-22
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 22-12-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 11-01-2022
Betænkning afgivet 02-06-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 07-06-2022
Delt i:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget handler om forskellige ændringer af momslovgivningen.

Det foreslås at ændre momsfritagelsen for forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet, så meddelelse af licens til ophavsrettigheder ikke længere kan sælges uden moms af andre end den oprindelige forfatter eller kunstner.

Desuden foreslås det at forenkle virksomhedernes opgørelse af moms i brugtmomsordningen. Endvidere foreslås det at justere reglerne om turistsalg i toldlufthavne og fjerne kravet om sikkerhedsstillelse ved midlertidig import fra Rigsfællesskabet.

Herudover foreslås det at ændre momsgodtgørelsen for diplomater m.v., så diplomaters adgang til godtgørelse begrænses ved en maksimumgrænse for godtgørelse. Herudover foreslås en stramning af reglerne for diplomaters adgang til momsfrie indkøb af personmotorkøretøjer.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft den 30. juni 2022, idet enkelte af reglerne af lovtekniske årsager dog skal træde i kraft før den 1. juli 2022.