L 176 Forslag til lov om ændring af skatteindberetningsloven og forskellige andre love.

(Gennemførelse af direktiv om ændring af direktiv om administrativt samarbejde på beskatningsområdet om indberetning og udveksling af oplysninger fra digitale platforme m.v.).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 27-04-2022
1. behandlet / henvist til udvalg 03-05-2022
Betænkning afgivet 18-05-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-06-2022
3. behandlet, vedtaget 07-06-2022
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at gennemføre direktivet om ændring af direktiv om administrativt samarbejde på beskatningsområdet om indberetning og udveksling af oplysninger fra digitale platforme (dette ændringsdirektiv kaldes også DAC7).

Ved gennemførelsen af DAC7 bliver operatører af digitale platforme, der er hjemmehørende i EU, pålagt at indberette oplysninger om de indtægter, som genereres på platformene i forbindelse med levering af varer eller tjenesteydelser. Oplysningerne vil efterfølgende skulle udveksles mellem EU-landene, i det omfang der er tale om grænseoverskridende aktiviteter.

DAC7 har til formål at styrke de eksisterende regler om automatisk udveksling af oplysninger på skatteområdet og adressere de udfordringer, der er forbundet med den stigende digitalisering af økonomien. Implementeringen af DAC7 skal således bidrage til, at skattemyndighederne bedre og mere effektivt vil kunne opkræve skatter og holde trit med den øgede brug af digitale platforme i forbindelse med personlige tjenester og salg og udlejning af aktiver.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2023.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 87 (S, V, SF, RV, EL, KF, LA, FG, ALT og Naser Khader (UFG)), imod stemte 8 (DF, NB og Bent Bøgsted (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.