§ 20-spørgsmål S 1061 Om den netop indgåede aftale vedrørende »coronahelte«.

Til: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)
Dato: 05-03-2021
Samling: 2020-21
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 05-03-2021
Endelig besvarelse 10-03-2021
Spørgsmålets ordlyd:
Hvad er ministerens holdning til, at den netop indgåede aftale vedrørende »coronahelte« indeholder en tillidsbaseret tro og love-model, hvor borgerne helt enkelt fritages helt eller delvis fra modregning af merindkomster, selv om både indefrosne feriepenge og »coronaheltes« merarbejde registreres og beskattes som helt almindelig indkomst, der ligger til grund for andre myndigheders beregninger, og er den fravalgte tilbagerulning ikke bare et politisk ønske, når der ikke tidligere i teknisk materiale, høringssvar m.v. er nogen myndigheder, eksempelvis skattevæsenet eller Udbetaling Danmark, der har afvist at kunne sikre tilbagerulning af modregningen, og der kort efter kommer en politisk vedtagelse af en enkel og tillidsbaseret tro og love-løsningsmodel via »coronahelte« for de timelønnedes familier, der har oplevet modregning, og der for en stor dels vedkommende er tale om modregning af både coronamerarbejde og af feriepengene?
Skriftlig begrundelse:
Alternativet støttede op om aftalen om udbetaling af borgernes indefrosne feriepenge og forventede fuld ligestilling af alle lønmodtagergrupper, og at ingen skulle modregnes i offentlige ydelser, selv om teknisk materiale fremlagt af ministeren bl.a. udelukkede gruppen af timelønnede, hvor der kunne være modregnet i ydelser ved optjeningen. Alternativet kaldte på den baggrund ministeren i samråd om spørgsmålet. Ministeren oplyste i materialet, at der var partnere, der allerede var blevet modregnet af bl.a. timelønnedes optjente feriepenge, og at det ikke var muligt at inkludere denne gruppe af borgere i aftalen af tekniske grunde.
Dokumentdato: 05-03-2021
Modtaget: 05-03-2021
Omdelt: 05-03-2021

Hvad er ministerens holdning til, at den netop indgåede aftale vedrørende »coronahelte« indeholder en tillidsbaseret tro og love-model, hvor borgerne helt enkelt fritages helt eller delvis fra modregning af merindkomster, selv om både indefrosne feriepenge og »coronaheltes« merarbejde registreres og beskattes som helt almindelig indkomst, der ligger til grund for andre myndigheders beregninger, og er den fravalgte tilbagerulning ikke bare et politisk ønske, når der ikke tidligere i teknisk materiale, høringssvar m.v. er nogen myndigheder eksempelvis Skat eller Udbetaling Danmark, der har afvist at kunne sikre tilbagerulning af modregningen, og der kort efter kommer en politisk vedtagelse af en enkel og tillidsbaseret tro og love-løsningsmodel via »coronahelte« for de timelønnedes familier, der har oplevet modregning, og der for en stor dels vedkommende er tale om modregning af både coronamerarbejde og af feriepengene?

Hvad er ministerens holdning til, at den netop indgåede aftale vedrørende »coronahelte« indeholder en tillidsbaseret tro og love-model, hvor (pdf-version)
Html-version