L 49 Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

(Praktikpladstaxametertilskud m.v.).

Af: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-10-2020
1. behandlet / henvist til udvalg 05-11-2020
Betænkning afgivet 03-12-2020
2. behandlet/direkte til 3. behandling 10-12-2020
3. behandlet, vedtaget 15-12-2020
Ministerområde:
Børne- og Undervisningsministeriet
Resumé:
På baggrund af ”Aftale mellem Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance om udmøntning af negativ budgetregulering i 2020 og frem optaget i forbindelse med Aftale om bedre veje til uddannelse og job” blev der via tekstanmærkning nr. 233 på finansloven for 2020 indført et nyt praktikpladstaxametertilskud til institutioner for formidling af uddannelsesaftaler, herunder en kombinationsaftale, som indgås af arbejdsgivere med elever, der er i gang med et grundforløb, og som indgås for mindst hele uddannelsesforløbet herefter. Tilskuddet gælder ikke for Ny mesterlære. Det fremgår af tekstanmærkningen, at den vil skulle indarbejdes i materiel lov.

Det er efterfølgende aftalt med fgu-aftalekredsen, at tilskuddet fra 2021 vil skulle udvides til også at gælde for ordinære uddannelsesaftaler og kombinationsaftaler under det studiekompetencegivende
forløb på merkantil eux. Med lovforslaget foreslås det, at tekstanmærkningen samt den aftalte udvidelse vedrørende ordinære uddannelsesaftaler og kombinationsaftaler under det studiekompetencegivende forløb på merkantil eux inkorporeres i lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 202I.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 97 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.