L 182 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven.

(Vederlagsfri fortsat sygehusbehandling for personer fra Færøerne og Grønland, mellemkommunal refusion for socialtandpleje m.v.).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-02-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 09-03-2021
Betænkning afgivet 27-04-2021
2. behandlet/direkte til 3. behandling 04-05-2021
3. behandlet, vedtaget 11-05-2021
Ministerområde:
Sundhedsministeriet
Resumé:
Lovforslaget vil sikre personer fra Færøerne og Grønland samme adgang til akut og fortsat sygehusbehandling under midlertidigt ophold i Danmark, som herboende personer har under midlertidigt ophold på Færøerne og i Grønland. Det indebærer, at bopælsregionen eller staten fremover vil sende regningen for udgifter til færdigbehandlede patienter og patienter, der er indlagt på et hospice, til bopælskommunen. Bopælskommunen har herefter mulighed for mellemkommunal refusion.

Med lovforslaget skabes der hjemmel til mellemkommunal refusion for udgifter til socialtandpleje til de mest socialt udsatte borgere, når en anden kommune end bopælskommunen tilbyder tandpleje til borgere med særlige sociale problemer.

Forslaget opdaterer sundhedslovens territorialbestemmelse for Færøerne. Ændringen sikrer overensstemmelse mellem sundhedsloven og loven om sundhedsvæsenet på Færøerne.

Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, ALT, KD, SIU og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.