L 97 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af tinglysning af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven), emballageafgiftsloven, lov om afgift af bekæmpelsesmidler og forskellige andre love.

(Indeksering af de faste tinglysningsafgifter og en række miljøafgifter og genindførelse af registreringsafgiften på luftfartøjer m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Lovforslag som optrykt efter 2. behandling

Optrykt: 25-02-2020

Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. februar 2020

20191_l97_efter_2behandling.pdf
Html-version

Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. februar 2020

Forslag

til

Lov om ændring af lov om afgift af tinglysning af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven), emballageafgiftsloven, lov om afgift af bekæmpelsesmidler og forskellige andre love1)

(Indeksering af de faste tinglysningsafgifter og en række miljøafgifter og genindførelse af registreringsafgiften på luftfartøjer m.v.)

§ 1

I lov om afgift af tinglysning af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 843 af 9. august 2019, som ændret ved § 20 i lov nr. 1728 af 27. december 2018, § 4 i lov nr. 270 af 26. marts 2019, § 27 i lov nr. 1126 af 19. november 2019 og § 6 i lov nr. 1295 af 5. december 2019, foretages følgende ændringer:

1. Lovens titel affattes således:

»Lov om afgift af tinglysning og registrering af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven)«.

2. Overalt i loven bortset fra i § 4, stk. 3, 2. pkt., § 5, stk. 1, 7. pkt., § 19, stk. 1, 2. pkt., og § 28, stk. 2, ændres »Tin?gly?sningsretten« til: »registreringsmyndigheden«.

3. Overalt i loven ændres »1.660 kr.« til: »1.750 kr.«

4. Overalt i loven ændres »1.640 kr.« til: »1.730 kr.«

5. Overskriften til kapitel 1 affattes således:

»Kapitel 1

Afgiftspligtig tinglysning og registrering«.

6. I § 1 indsættes som nr. 5 og 6:

»5) Registrering af midlertidig eller endelig ejer af luftfartøj i Nationalitetsregisteret, jf. § 13.

6) Registrering af pant, bortset fra retspant, i luftfartøj i Rettighedsregisteret over Luftfartøjer, jf. § 14.«

7. I § 1 A, stk. 1, 1. pkt., indsættes efter »tinglysninger«: »og registreringer«.

8. I § 1 A, stk. 1, 2. pkt., § 16, stk. 1, 2. pkt., og stk. 2, § 20, stk. 1, § 23, stk. 1, nr. 4, 1. pkt., og § 28, stk. 2, indsættes efter »tinglysningen«: »eller registreringen«.

9. I § 3, stk. 1, 1. pkt., ændres »§ 4« til: »§§ 4 eller 13«.

10. I § 3, stk. 2, ændres »de i § 4, stk. 2, nævnte ejendomme« til: »fast ejendom«.

11. I § 3 indsættes som stk. 3 og 4:

»Stk. 3. Hvis der ved registrering af ejer af luftfartøj ikke foreligger en ejerskiftesum efter § 13, hvoraf afgiften kan beregnes, skal den afgiftspligtige ved anmeldelsen vedlægge en begrundet angivelse af værdien af luftfartøjet efter bedste skøn. Vedlægges denne angivelse ikke, eller er registreringsmyndigheden i tvivl om rigtigheden af den angivne værdi, oversender registreringsmyndigheden spørgsmålet om opgørelse af værdien til told- og skatteforvaltningen til afgørelse, når registreringsekspeditionen er afsluttet. Registreringsmyndigheden underretter samtidig anmelderen om oversendelsen til told- og skatteforvaltningen. Told- og skatteforvaltningen lader herefter om fornødent værdien fastsætte efter vurdering. Den afgiftspligtige hæfter for omkostningerne ved vurderingen. Skyldes vurderingen, at værdiangivelsen efter told- og skatteforvaltningens skøn har været for lav, bæres omkostningerne dog af statskassen, medmindre vurderingen ligger mere end 10 pct. over den afgiftspligtiges værdiangivelse. Told- og skatteforvaltningen beregner afgiften, når vurderingen foreligger.

Stk. 4. Skatteministeren kan fastsætte nærmere regler om fremgangsmåden ved vurderingen af værdien.«

12. § 4 affattes således:

»§ 4. For tinglysning af ejerskifte af fast ejendom eller andele heraf udgør afgiften 1.750 kr. og 0,6 pct. af ejerskiftesummen. Dette gælder også, hvis ejerskiftet er betinget. Ved anmeldelse til tinglysning af ejerskiftet skal ejerskiftesummen være oplyst.

Stk. 2. Ved anmeldelse til tinglysning af ejerskifte af ejerboliger, jf. ejendomsvurderingslovens § 4, skal den senest offentliggjorte eller meddelte ejendomsværdi endvidere være oplyst, eller ved ejerskifte af en ideel andel af en fast ejendom skal den forholdsmæssige andel heraf være oplyst. Er ejendommen ikke selvstændigt vurderet på tidspunktet for anmeldelse til tinglysning, eller er der i tiden mellem den senest offentliggjorte vurdering og anmeldelsen sket væsentlige forandringer med hensyn til ejendommen, skal ejendommens værdi angives efter bedste skøn.

Stk. 3. Angives værdien efter stk. 2, 2. pkt., ikke, eller er registreringsmyndigheden i tvivl om rigtigheden af værdien, oversender registreringsmyndigheden spørgsmålet om ejendommens værdi til told- og skatteforvaltningen til afgørelse, når tinglysningsekspeditionen er afsluttet. Registreringsmyndigheden underretter samtidig anmelderen om oversendelsen. Told- og skatteforvaltningen foranlediger om fornødent ejendommen vurderet efter ejendomsvurderingsloven. Ved denne vurdering finder 6.-8. pkt. om, hvem der hæfter for omkostningerne ved vurderingen, anvendelse. Told- og skatteforvaltningen beregner herefter afgiften. Den afgiftspligtige hæfter for omkostningerne ved vurderingen. Skyldes vurderingen, at værdiansættelsen efter told- og skatteforvaltningens skøn har været for lav, bæres omkostningerne dog af statskassen, medmindre vurderingen ligger mere end 10 pct. over den afgiftspligtiges værdiansættelse. Told- og skatteforvaltningen beregner afgiften, når vurderingen foreligger.

Stk. 4. Foreligger der ved ejerskifte af en ejendom som nævnt i stk. 2 ikke en ejerskiftesum, hvoraf afgiften kan beregnes, beregnes afgiften af den senest offentliggjorte eller meddelte ejendomsværdi på tidspunktet for anmeldelse til tinglysning eller ved ejerskifte af en ideel andel af en ejendom af den forholdsmæssige andel heraf. Foreligger der ikke en ejendomsværdi, eller er der i tiden mellem den senest offentliggjorte vurdering og anmeldelsen sket væsentlige forandringer med hensyn til boligen, beregnes afgiften af værdien efter stk. 2, 2. pkt., eller stk. 3.

Stk. 5. Er ejerskifte af en af ejendommene nævnt i stk. 2 ikke sket som almindelig fri handel, og udgør ejerskiftesummen et beløb, der er mindre end 80 pct. af den senest offentliggjorte eller meddelte ejendomsværdi på tidspunktet for anmeldelse til tinglysning eller den skønnede værdi efter stk. 2, 2. pkt., eller den fastsatte værdi efter stk. 3, beregnes afgiften af 80 pct. af denne værdi. Ved ejerskifte af en ideel andel af en ejendom efter stk. 4 gælder procentandelen i 1. pkt. den forholdsmæssige andel af ejendomsværdien.

Stk. 6. Foreligger der ved ejerskifte af fast ejendom bortset fra ejendommene nævnt i stk. 2 ikke en ejerskiftesum, hvoraf afgiften kan beregnes, skal den afgiftspligtige ved anmeldelsen vedlægge en begrundet angivelse af værdien af ejendommen efter bedste skøn. Vedlægges denne angivelse ikke, eller er registreringsmyndigheden i tvivl om rigtigheden af den angivne værdi, oversender registreringsmyndigheden spørgsmålet om opgørelse af værdien til told- og skatteforvaltningen til afgørelse, når registreringsekspeditionen er afsluttet. Registreringsmyndigheden underretter samtidig anmelderen om oversendelsen. Told- og skatteforvaltningen foranlediger om fornødent ejendommen vurderet efter ejendomsvurderingsloven. Ved denne vurdering finder stk. 3, 6.-8. pkt., om, hvem der hæfter for omkostningerne ved vurderingen, tilsvarende anvendelse.

Stk. 7. Er ejerskifte af fast ejendom bortset fra ejendommene nævnt i stk. 2 ikke sket som almindelig fri handel mellem uafhængige parter, skal der ved anmeldelsen til tinglysning afgives en erklæring om, at ejerskiftet ikke er sket som almindelig fri handel. Afgiften skal i disse tilfælde beregnes af en ejerskiftesum, der skal svare til det, som ville være opnået, hvis ejerskiftet var sket på almindelige markedsvilkår. Der skal ved anmeldelsen til tinglysning endvidere angives en ejerskiftesum opgjort efter 2. pkt. Afgives der ikke erklæring om ejerskiftesummen efter 1. og 3. pkt., eller er registreringsmyndigheden eller told- og skatteforvaltningen i tvivl om den angivne værdis rigtighed, finder stk. 6, 2.-5. pkt., tilsvarende anvendelse.

Stk. 8. Skatteministeren kan fastsætte regler om pligt til at afgive erklæringer, dokumentation og oplysninger til brug for beregningen af og kontrollen med afgift efter stk. 2-7.

Stk. 9. Skatteministeren kan fastsætte nærmere regler om fremgangsmåden ved vurderingen af værdien efter stk. 3, 6.-8. pkt.«

13. § 4, stk. 1, 1. pkt., affattes således:

»For tinglysning af ejerskifte af fast ejendom eller andele heraf udgør afgiften 1.850 kr. og 0,6 pct. af ejerskiftesummen.«

14. I § 4, stk. 3, 2. pkt., § 5, stk. 1, 7. pkt., og § 19, stk. 1, 2. pkt., ændres »Tinglysningsretten« til: »Registreringsmyndigheden«.

15. § 5, stk. 1, 1. pkt., affattes således:

»For tinglysning af pant bortset fra retspant udgør afgiften 1.850 kr. og 1,5 pct. af det pantsikrede beløb.«

16. I § 5 a, stk. 1, 1. pkt., ændres »For tinglysning af pant bortset fra retspant« til: »For tinglysning af pant, bortset fra retspant,«.

17. § 5 a, stk. 1, 1. pkt., affattes således:

»For tinglysning af pant, bortset fra retspant, i fast ejendom eller i en andel i en andelsboligforening udgør afgiften 1.825 kr. og 1,45 pct. af det pantsikrede beløb.«

18. § 5 a, stk. 1, affattes således:

»For tinglysning af pant, bortset fra retspant, i fast ejendom eller i en andel i en andelsboligforening udgør afgiften 1.825 kr. og 1,25 pct. af det pantsikrede beløb. Dog er tinglysning af pant bortset fra pant ifølge skadesløsbrev fritaget for afgiften på 1,25 pct. af den del af det pantsikrede beløb, som ikke overstiger den tinglyste hovedstol på et eksisterende tinglyst pant i samme ejendom eller samme andel i en andelsboligforening, jf. dog stk. 5. Fritagelsen i 2. pkt. gælder dog ikke, hvis det hidtidige pant er tinglyst ved et skadesløsbrev eller som retspant. § 5, stk. 1, 2.-8. pkt., finder tilsvarende anvendelse, dog ikke for tinglysning af pant for indekslån, der ydes efter realkreditloven.«

19. § 5 a, stk. 6, 2. pkt., affattes således:

»For tinglysning af andre ændringer end de i 1. pkt. og i stk. 7 nævnte vedrørende panthæftelsen, herunder pantsætterskifte, betales en afgift på 1.825 kr., jf. dog § 8, stk. 1, nr. 7.«

20. § 5 a, stk. 7, 2. og 3. pkt., affattes således:

»Ved tinglysning af pantebrevspåtegninger som en del af en samlet matrikulær ændring udgør afgiften 1.825 kr. Ved tinglysning af en matrikulær ændring udgør afgiften 1.825 kr.«

21. § 5 b affattes således:

»§ 5 b. Ved tinglysning af underpant i et ejerpantebrev, jf. tinglysningslovens § 1 a, stk. 1, og § 42 j, stk. 3, og videreo?verdragelse af et allerede tinglyst underpant i et ejerpantebrev til en anden panthaver, jf. tinglysningslovens § 1 a, stk. 4, og § 42 j, stk. 7, udgør afgiften 1.825 kr. Ved forhøjelse af underpantsætninger nævnt i 1. pkt. betales en afgift på 1.825 kr. Der skal ikke betales en afgift på 1.825 kr. for underpant i et ejerpantebrev efter 1. pkt., når underpant eller en forhøjelse heraf tinglyses i samme anmeldelse som tinglysning af det ejerpantebrev, der underpantsættes. Der skal ligeledes ikke betales en afgift på 1.825 kr. for underpant i et ejerpantebrev efter 1. pkt., når underpant eller en forhøjelse heraf tinglyses i samme anmeldelse som tinglysning af en forhøjelse af det ejerpantebrev, der underpantsættes.

Stk. 2. Ved tinglysning af frempantsætning af et allerede tinglyst pantebrev med pant i fast ejendom eller en andel i en andelsboligforening, forudsat at der ikke sker en forhøjelse af det pantsikrede beløb, betales en fast afgift på 1.825 kr.«

22. § 6, stk. 1, 1. pkt., affattes således:

»For tinglysning efter tinglysningslovens § 42 d af ejendomsforbehold i motorkøretøjer, påhængs- og sættevogne til biler samt campingvogne udgør afgiften 1.850 kr. og 1,5 pct. af det beløb, ejendomsforbeholdet skal sikre på tidspunktet for anmeldelsen.«

23. § 6 a, stk. 1, 1. pkt., affattes således:

»For tinglysning af adkomstændringer ved selskaber m.v.s fusion, fission, omdannelse eller tilførsel af aktiver til sådanne selskaber udgør afgiften 1.850 kr.«

24. § 6 b, stk. 2, 2. pkt., ophæves.

25. I § 6 b, stk. 2, 3. pkt., der bliver 2. pkt., ændres »For ejendomme omfattet af § 4, stk. 2, beregnes afgiften« til: »Afgiften beregnes«.

26. § 7 affattes således:

»§ 7. For andre tinglysninger, der ikke er omfattet af §§ 4-6 a, udgør afgiften 1.850 kr., jf. dog § 8.

Stk. 2. Udløser anmeldelsen tinglysning af flere rettigheder på en eller flere faste ejendomme eller i flere løsøregenstande m.v., udgør afgiften 1.850 kr. for hver rettighedstype. Afgiften udgør dog 1.825 kr. for tinglysning af flere rettigheder omfattet af § 5 a.

Stk. 3. Udløser anmeldelsen tinglysning af navne- og adresseændringer, udgør afgiften 1.850 kr. Dette gælder dog ikke, hvis anmeldelsen alene er begrundet i, at en af parterne eller den, som skal modtage meddelelser om pantet, selv skifter navn eller ændrer adresse, uden at der sker et identitetsskift.«

27. § 9, stk. 1, affattes således:

»Ved tinglysninger på flere ejendomme, der sker som led i et samlet ejerskifte eller en samlet pålæggelse af en servitut, og som bygger på et retsforhold mellem samme parter, betales ud over den variable afgift, der er nævnt i § 4, stk. 1, alene én afgift på 1.850 kr. Sker der tinglysning af flere rettighedstyper, udgør afgiften dog 1.850 kr. pr. rettighedstype. Sker tinglysninger på flere ejendomme som led i en samlet pantsætning, der er omfattet af § 5 a, betales ud over den variable afgift nævnt i § 5 a alene én afgift på 1.825 kr.«

28. § 10, stk. 1, 1. pkt., affattes således:

»Selv om en tinglysning er omfattet af §§ 4 eller 5, beregnes kun afgift efter § 7, og selv om en tinglysning er omfattet af § 5 a, beregnes alene en afgift på 1.825 kr. for tinglysning af:«.

29. § 10, stk. 2, 1. pkt., affattes således:

»Selv om en tinglysning er omfattet af § 4, beregnes kun afgift efter § 7, og selv om en tinglysning er omfattet af § 5 a, beregnes kun en afgift på 1.825 kr. for tinglysning af ejerskifte i forbindelse med gaveoverdragelse af en fast ejendom til den danske folkekirkes kirker, præsteembeder og menigheder eller anerkendte trossamfund her i landet.«

30. Før § 16 indsættes i kapitel 2:

»§ 13. For registrering af ejer af luftfartøj eller af andele heraf i Nationalitetsregisteret udgør afgiften 1 promille af ejerskiftesummen eller, når registreringen ikke sker i forbindelse med et ejerskifte, værdien af luftfartøjet på registreringstidspunktet. Dette gælder også, hvis registreringen er midlertidig. Afgiftsfri er endelig registrering af ejer, som er registreret midlertidigt.

Stk. 2. Er der betalt afgift efter stk. 1, og slettes et luftfartøj herefter fra Nationalitetsregisteret som følge af udlejning til tredjemand, er genregistrering efter lejeforholdets ophør afgiftsfri, når genregistreringen sker senest 9 måneder efter sletningen og på samme vilkår som den oprindelige registrering.

§ 14. For registrering af pant, bortset fra retspant, i luftfartøj i Rettighedsregisteret over Luftfartøjer udgør afgiften 1 promille af det pantsikrede beløb. For registrering af pant i luftfartøjer, der vejer under 5.700 kg eller er registreret til højst 10 passagerer, udgør afgiften dog 1,5 pct. af det pantsi?krede beløb. Bestemmelserne i § 5, stk. 1, 2.-8. pkt., stk. 2 og stk. 4, 1. pkt., finder tilsvarende anvendelse.

Stk. 2. Hvis der er givet pant i fly, skal der ikke svares afgift ved registrering af ændringer, hvorved der inddrages andre eller yderligere fly under pantet. Der skal ved anmeldelsen afgives erklæring herom. Bestemmelserne i § 5, stk. 3, 5. pkt., finder tilsvarende anvendelse. Der svares dog afgift efter stk. 1, når pantsætter ved registreringen er en anden end pantsætter efter den tidligere registrerede pantsætning.

§ 15. Afgiftsfri er:

1) Andre registreringer end omfattet af §§ 13 og 14, herunder registrering af adkomstændring ved selskaber m.v.s fusion, fission, omdannelse eller tilførsel af aktiver til sådanne selskaber.

2) Registrering m.v. i Rettighedsregisteret over Luftfartøjer eller Nationalitetsregisteret af luftfartøj hjemmehørende på Færøerne eller i Grønland.

Stk. 2. Bestemmelserne i § 10, stk. 2-4, finder tilsvarende anvendelse i forbindelse med registrering af ejerskifte af fly.«

31. I § 16, stk. 1, 1. pkt., § 22, 1. pkt., § 23, stk. 1, 1. pkt., nr. 4, 1. og 2. pkt., og stk. 4, § 24, stk. 1, og § 32, stk. 2, 1. og 2. pkt., og stk. 3, indsættes efter »tinglysning«: »eller registrering«.

32. I § 17, stk. 2, 1. pkt., og § 23, stk. 1, nr. 3, og stk. 4, indsættes efter »tinglyst«: »eller registreret«.

33. I § 18, stk. 1, indsættes efter nr. 2 som nyt nummer:

»3) Ved ejerregistrering, der ikke skyldes ejerskifte, den, der registreres som ejer.«

Nr. 3-5 bliver herefter nr. 4-6.

34. I § 19, stk. 1, 1. pkt., ændres »Tinglysningsrettens« til: »registreringsmyndighedens«.

35. I § 19, stk. 1, 1. pkt., og § 19 a, stk. 1, ændres »tin?gly?sningsekspeditionen« til: »registreringsekspeditionen«.

36. I § 23, stk. 1, nr. 1, indsættes efter »ejerskiftede«: », eller et registreret ejerforhold angående luftfartøj er udslettet senest 9 måneder efter registreringen«.

37. I § 23, stk. 1, nr. 4, 1. pkt., indsættes efter »Et tinglyst«: »eller registreret«.

38. I § 23, stk. 2, 1. pkt., ændres »§ 4, stk. 3 og 4« til: »§ 4, stk. 2«.

39. I § 28, stk. 2, ændres »Tinglysningsretten giver« til: »Registreringsmyndigheden giver«, og »Tinglysningsretten bliver« ændres til: »registreringsmyndigheden bliver«.

§ 2

I emballageafgiftsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1236 af 4. oktober 2016, som ændret bl.a. ved § 1 i lov nr. 1587 af 27. december 2019 og senest ved § 2 i lov nr. 61 af 28. januar 2020, foretages følgende ændringer:

1. I § 2, stk. 2, nr. 2, ændres »0,15« til: »0,16«.

2. I § 2, stk. 2, nr. 3, ændres »0,25« til: »0,26«.

3. I § 2, stk. 2, nr. 4, ændres »0,50« til: »0,53«.

4. I § 2, stk. 2, nr. 5, ændres »0,75« til: »0,79«.

5. I § 2, stk. 2, nr. 6, ændres »1,00« til: »1,05«.

6. § 2, stk. 2, affattes således:

»Stk. 2. Afgiften af de beholdere, der er nævnt i stk. 1, udgør for beholdere

Kr. pr. stk.
1)
med et rumindhold under 10 cl
0,09
2)
med et rumindhold ikke under 10 cl og ikke over 40 cl
0,17
3)
med et rumindhold over 40 cl, men ikke over 60 cl
0,28
4)
med et rumindhold over 60 cl, men ikke over 110 cl
0,56
5)
med et rumindhold over 110 cl, men ikke over 160 cl
0,83
6)
med et rumindhold over 160 cl
1,1.
«


7. I § 2, stk. 4, nr. 1, ændres »0,13« til: »0,14«.

8. I § 2, stk. 4, nr. 2, ændres »0,25« til: »0,26«.

9. I § 2, stk. 4, nr. 3, ændres »0,40« til: »0,42«.

10. I § 2, stk. 4, nr. 4, ændres »0,80« til: »0,84«.

11. I § 2, stk. 4, nr. 5, ændres »1,20« til: »1,27«.

12. I § 2, stk. 4, nr. 6, ændres »1,60« til: »1,69.«

13. § 2, stk. 4, affattes således:

»Stk. 4. Afgiften af de beholdere, der er nævnt i stk. 3, udgør for beholdere

   
Kr. pr. stk.
1)
med et rumindhold under 10 cl
0,14
2)
med et rumindhold ikke under 10 cl og ikke over 40 cl
0,28
3)
med et rumindhold over 40 cl, men ikke over 60 cl
0,45
4)
med et rumindhold over 60 cl, men ikke over 110 cl
0,89
5)
med et rumindhold over 110 cl, men ikke over 160 cl
1,34
6)
med et rumindhold over 160 cl
1,78.
«


14. I § 2, stk. 6, nr. 2, ændres »0,10« til: »0,11«.

15. I § 2, stk. 6, nr. 3, ændres »0,16« til: »0,17«.

16. I § 2, stk. 6, nr. 4, ændres »0,32« til: »0,34«.

17. I § 2, stk. 6, nr. 5, ændres »0,48« til: »0,51«.

18. I § 2, stk. 6, nr. 6, ændres »0,64« til: »0,68.«

19. § 2, stk. 6, affattes således:

»Stk. 6. Afgiften af de beholdere, der er nævnt i stk. 5, udgør for beholdere

Kr. pr. stk.
1)
med et rumindhold under 10 cl
0,06
2)
med et rumindhold ikke under 10 cl og ikke over 40 cl
0,11
3)
med et rumindhold over 40 cl, men ikke over 60 cl
0,18
4)
med et rumindhold over 60 cl, men ikke over 110 cl
0,36
5)
med et rumindhold over 110 cl, men ikke over 160 cl
0,53
6)
med et rumindhold over 160 cl
0,71.
«


20. I § 2 b, nr. 1, ændres »30 kr.« til: »31,65 kr.«

21. I § 2 b, nr. 2, ændres »66 kr.« til: »69,63 kr.«

22. § 2 b, nr. 1 og 2, affattes således:

»
1)
for poser af papir m.v.
33,39 kr.
2)
for poser af plast m.v.
73,46 kr.
«


23. I § 2 c, stk. 2, ændres »57,60 kr.« til: »60,77 kr.«

24. § 2 c, stk. 2, affattes således:

»Stk. 2. Afgiften udgør 64,11 kr. pr. kilogram.«

§ 3

I lov om afgift af bekæmpelsesmidler, jf. lovbekendtgørelse nr. 232 af 26. februar 2015, som ændret ved § 3 i lov nr. 1728 af 27. december 2018 og § 5 i lov nr. 1126 af 19. november 2019, foretages følgende ændringer:

1. I § 1, stk. 2, nr. 1, ændres »107 kr.« til: »112,88 kr.«

2. I § 1, stk. 2, nr. 2, ændres »107 kr.« til: »112,88 kr.«

3. I § 1, stk. 2, nr. 3, ændres »107 kr.« til: »112,88 kr.«

4. I § 1, stk. 2, nr. 4, ændres »50 kr.« til: »52,75 kr.«

5. § 1, stk. 2, affattes således:

»Stk. 2. Afgiften udgør summen af nr. 1-4 opgjort pr. kilogram eller liter plantebeskyttelsesmiddel:

1) 119,09 kr. pr. kilogram eller liter plantebeskyttelsesmiddel gange midlets sundhedsbelastning pr. kilogram eller liter middel.

2) 119,09 kr. pr. kilogram eller liter aktivstof gange midlets miljøeffektbelastning pr. kilogram eller liter middel.

3) 119,09 kr. pr. kilogram eller liter aktivstof gange midlets miljøadfærdsbelastning pr. kilogram eller liter middel.

4) 55,65 kr. pr. kilogram eller liter aktivstof.«

§ 4

I affalds- og råstofafgiftsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 412 af 21. april 2017, som ændret ved § 1 i lov nr. 1728 af 27. december 2018 og § 3 i lov nr. 1126 af 19. november 2019, foretages følgende ændringer:

1. I § 1, stk. 1, ændres »5 kr.« til: »5,27 kr.«

2. § 1, stk. 1, affattes således:

»Den, der erhvervsmæssigt indvinder råstoffer, der er nævnt i bilag 1, skal betale en afgift på 5,56 kr. pr. kubikmeter af råstoffet.«

3. I § 2, stk. 1, ændres »5 kr.« til: »5,27 kr.«

4. § 2, stk. 1, affattes således:

»Den, der erhvervsmæssigt importerer de råstoffer, der er nævnt i bilag 2, skal betale en afgift på 5,56 kr. pr. kubikmeter af råstoffet.«

5. I § 3, stk. 1, 1. pkt., ændres »5 kr.« til: »5,27 kr.«

6. I § 3, stk. 2, 1. pkt., ændres »5 kr.« til: »5,27 kr.«

7. § 3 affattes således:

»§ 3. For så vidt angår danskproduceret cement, der er fremstillet af råstoffer nævnt i bilag 1, udgør afgiften 5,56 kr. pr. kubikmeter af råstoffet, hvis producenten kan dokumentere mængden af anvendte råstoffer ved fremstillingen. Hvis der ikke forefindes sådan dokumentation, skal der betales afgift efter de anførte omregningsfaktorer i bilag 2, jf. § 2, stk. 2.

Stk. 2. For så vidt angår importeret cement, der er nævnt i bilag 2, skal der betales afgift efter de anførte omregningsfaktorer i bilag 1, og afgiften udgør ligeledes 5,56 kr. pr. kubikmeter af råstoffet, hvis importøren kan dokumentere mængden af anvendte råstoffer ved fremstillingen. Hvis der ikke forefindes sådan dokumentation, skal der betales afgift efter de anførte omregningsfaktorer i bilag 2, jf. § 2, stk. 2.«

8. § 10, stk. 1, 2. pkt., ophæves.

9. § 10, stk. 2, 2. pkt., ophæves.

10. Bilag 3 ophæves.

§ 5

I lov om afgift af spildevand, jf. lovbekendtgørelse nr. 1323 af 11. november 2016, som ændret ved § 8 i lov nr. 1558 af 13. december 2016, § 6 i lov nr. 331 af 30. marts 2019 og § 23 i lov nr. 1126 af 19. november 2019, foretages følgende ændringer:

1. I § 3 ændres »30 kr.« til: »31,65 kr.«, »165 kr.« ændres til: »174,07 kr.«, og »16,5 kr.« ændres til: »17,41 kr.«

2. § 3 affattes således:

»§ 3. Afgiften udgør for følgende stoffer indeholdt i spildevandet:

Totalnitrogen
33,39 kr. pr. kg
Totalfosfor
183,64 kr. pr. kg


Organisk materiale opgjort som biologisk iltforbrug efter 5 dage

(BI5 (modificeret))
18,36 kr. pr. kg.
«


3. I § 8, stk. 2, nr. 1, ændres »0,75 kr.« til: »0,79 kr.«

4. I § 8, stk. 2, nr. 2, ændres »0,90 kr.« til: »0,95 kr.«

5. I § 8, stk. 2, nr. 3, ændres »1, 50 kr.« til: »1,58 kr.«

6. I § 8, stk. 2, nr. 4, ændres »1,65 kr.« til: »1,74 kr.«

7. I § 8, stk. 2, nr. 5, ændres »1,95 kr.« til: »2,06 kr.«

8. I § 8, stk. 2, nr. 6, ændres »2,10 kr.« til: »2,22 kr.«

9. I § 8, stk. 2, nr. 7, ændres »2,40 kr.« til: »2,53 kr.«

10. I § 8, stk. 2, nr. 8, ændres »2,85 kr.« til: »3,01 kr.«

11. I § 8, stk. 2, nr. 9, ændres »5,70 kr.« til: »6,01 kr.«

12. I § 8, stk. 3, 2. pkt., ændres »5,70 kr.« til: »6,01 kr.«

13. I § 8, stk. 3, 3. pkt., ændres »0,75 kr.« til: »0,79 kr.«

14. § 8, stk. 2 og 3, affattes således:

»Stk. 2. For spildevandsanlæg, hvor husholdningsspildevand udgør mindst 15 pct. af tilledningen af spildevand, udgør standardbetalingen for udledninger ved

1)
nedsivning efter en kommunal tilladelse eller både mekanisk og biologisk rensning, nitrifikation, denitrifikation, kemisk fældning og filtrering
0,83 kr. pr. m3
2)
både mekanisk og biologisk rensning, nitrifikation, kemisk fældning og filtrering
1,00 kr. pr. m3
3)
både mekanisk og biologisk rensning, nitrifikation, denitrifikation og kemisk fældning
1,67 kr. pr. m3
4)
både mekanisk og biologisk rensning, nitrifikation og denitrifikati?on
1,84 kr. pr. m3
5)
både mekanisk og biologisk rensning, nitrifikation og filtrering eller kemisk fældning
2,17 kr. pr. m3
6)
samletank for toiletvand eller både mekanisk og biologisk rensning og nitrifikation
2,34 kr. pr. m3
7)
både mekanisk og biologisk rensning
2,67 kr. pr. m3
8)
både mekanisk rensning og kemisk fældning
3,17 kr. pr. m3
9)
andre
6,34 kr. pr. m3.


Stk. 3. Spildevandsanlæg, hvor husholdningsspildevand udgør mindre end 15 pct. af tilledningen af spildevand, opgør koncentrationen i det udledte vand efter måling, jf. dog stk. 5. Spildevandsanlæg, der udleder mindre end 50.000 m3 pr. år, kan dog vælge at betale en afgift på 6,34 kr. pr. kubikmeter. For anlæg med tilladelse til nedsivning kan der dog betales 0,83 kr. pr. kubikmeter.«

§ 6

I opkrævningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 573 af 6. maj 2019, som ændret ved § 3 i lov nr. 1587 af 27. december 2019, foretages følgende ændring:

1. I bilag 1, liste A, nr. 28, indsættes efter »tinglysning«: »og registrering«.

§ 7

I lov nr. 1728 af 27. december 2018 om ændring af tinglysningsafgiftsloven og forskellige andre love og om ophævelse af lov om afgift af antibiotika og vækstfremmere anvendt i foderstoffer (Afgiftssaneringspakke m.v.), som ændret ved § 3 i lov nr. 85 af 30. januar 2019 og § 10 i lov nr. 1295 af 5. december 2019, foretages følgende ændring:

1. § 20, nr. 8, ophæves.

§ 8

I lov nr. 270 af 26. marts 2019 om ophævelse af lov om afgift af mineralsk fosfor i foderfosfat og ændring af opkrævningsloven, selskabsskatteloven, lov om afgift af tinglysning og registrering af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven) og øl- og vinafgiftsloven (Nedsættelse af afgift på øl og vin, afskaffelse af registreringsafgiften på fly, ophævelse af lov om afgift af mineralsk fosfor i foderfosfat og forhøjelse af restskatteprocenten for selskabsskat) foretages følgende ændring:

1. § 4, nr. 12, ophæves.

§ 9

I lov nr. 1588 af 27. december 2019 om ændring af tobaksafgiftsloven og lov om forskellige forbrugsafgifter (Forhøjelse af afgiften på tobak) foretages følgende ændring:

1. I § 3, stk. 18, 2. pkt., og stk. 19, 2. pkt., ændres »275« til: »640«.

§ 10

Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. marts 2020, jf. dog stk. 2-7.

Stk. 2. § 1, nr. 1, 2, 5-9, 11, 14 og 30-37 og 39, § 2, nr. 1-5, 7-12, 14-18, 20, 21 og 23, § 3, nr. 1-4, § 5, nr. 1 og 3-13, og § 6 træder i kraft den 1. januar 2021.

Stk. 3. § 1, nr. 12, træder i kraft den 1. januar 2022.

Stk. 4. § 1, nr. 13, 15, 17, 19-23 og 26-29, og § 4, nr. 2, 4 og 7, træder i kraft den 1. januar 2023.

Stk. 5. § 1, nr. 18, træder i kraft den 1. januar 2026.

Stk. 6. § 2, nr. 6, 13, 19, 22 og 24, § 3, nr. 5, og § 5, nr. 2 og 14, træder i kraft den 1. januar 2024.

Stk. 7. § 4, nr. 1, 3, 5 og 6, træder i kraft den 1. april 2020.

Stk. 8. § 1, nr. 12, har virkning for ejerskifte, der er anmeldt til tinglysning fra og med den 1. januar 2022.

Stk. 9. § 2, nr. 1-5, 7-12, 14-18, 20, 21 og 23, og § 3, nr. 1-4, har virkning for varer, som fra og med den 1. januar 2021 udleveres fra registrerede virksomheder m.v., angives til fortoldning eller importeres. § 2, nr. 6, 13, 19, 22 og 24, og § 3, nr. 5, har virkning for varer, som fra og med den 1. januar 2024 udleveres fra registrerede virksomheder m.v., angives til fortoldning eller importeres. § 4, nr. 1, 3, 5 og 6, har virkning for varer, som fra og med den 1. april 2020 udleveres fra registrerede virksomheder m.v., angives til fortoldning eller importeres. § 4, nr. 2, 4 og 7, har virkning for varer, som fra og med den 1. januar 2023 udleveres fra registrerede virksomheder m.v., angives til fortoldning eller importeres.

Stk. 10. § 5, nr. 1 og 3-13, finder anvendelse på leverancer, der sker fra og med den 1. januar 2021. § 5, nr. 2 og 14, finder anvendelse på leverancer, der sker fra og med den 1. januar 2024.

Officielle noter

1) Loven har som udkast været notificeret i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2015/1535/EU om en informationsprocedure med hensyn til tekniske forskrifter samt forskrifter for informationssamfundets tjenester (kodifikation).