B 91 Forslag til folketingsbeslutning om skærpelse af reglerne om måltal og politikker for andelen af det underrepræsenterede køn i de øverste ledelsesorganer i private virksomheder.

Udvalg: Ligestillingsudvalget
Samling: 2019-20
Status: 2. beh./Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 18-02-2020
1. behandlet/henvist til udvalg 26-05-2020
Betænkning afgivet 17-06-2020
2. behandlet/forkastet 23-06-2020
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Formålet med beslutningsforslaget er at genindføre forpligtende opfølgende mål for private virksomheder med hensyn til at sikre en mere lige fordeling mellem mænd og kvinder i bestyrelser og på ledelsesposter. Derudover er formålet med beslutningsforslaget at etablere en offentlig database under Erhvervsstyrelsen, som skal udgøre én samlet indgang for virksomhedernes afrapportering af måltal og politikker for en ligelig kønsfordeling på ledelsesniveau. Regeringen skal også indkalde til forhandlinger om at udvide antallet af private virksomheder, der er omfattet af reglerne. Endelig skal der indføres en offentlig benchmarking, så virksomhederne og offentligheden kan se, hvordan de enkelte virksomheder klarer sig i forhold til andre virksomheder i samme branche med hensyn til at sikre en lige kønsfordeling i de øverste ledelseslag.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 26 (RV, SF, EL, ALT og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 67 (S, V, DF, KF, NB, LA og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.