L 106 Forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse, lov om jagt og vildtforvaltning og straffeloven.

(Kommunal adgang til at begrænse sejlads med visse hurtigtsejlende fartøjer ved udlagte badeområder, strafskærpelse for visse overtrædelser af CITES-regler og udvidet bemyndigelse til at fastsætte regler om hold af hjemmehørende rovfugle og ugler).

Af: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V)
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 15-11-2018
1. behandlet / henvist til udvalg 30-11-2018
Betænkning afgivet 23-01-2019
2. behandlet/direkte til 3. behandling 31-01-2019
Delt i:
Ministerområde:
Miljø- og Fødevareministeriet
Resumé:
Forslaget består af tre dele. For det første skal forslaget give mulighed for at vedtage lokale forskrifter, der i badesæsonen begrænser adgangen til at sejle med visse hurtigtsejlende fartøjer såsom vandscootere. Baggrunden for forslaget er et ønske om at supplere de skærpelser af lovgivningen, som blev indført med vandscooterpakken efter en ulykke med dødelig udgang i Københavns Havn i 2017.

For det andet skal forslaget gøre det muligt, at godkendte private zoologiske anlæg undtages fra det gældende forbud mod at etablere nye hold af hjemmehørende rovfugle og ugler, ligesom det skal være muligt for visse falkonerer at etablere nye hold af hjemmehørende rovfugle, hvilket ikke er muligt i dag.

For det tredje skal forslaget skærpe strafbestemmelserne om fængsel i op til 2 år for overtrædelse af reglerne om handel med vilde dyr og planter.