Mange tak.
Provenuet til Togfonden DK blev oprindelig beregnet som det akkumulerede statslige merprovenu fra harmoniseringen af nordsøbeskatningen.
Der er dermed afsat en ramme på 28,5 mia.
kr.
til udmøntning i forbindelse med Togfonden DK svarende til summen af de årlige statslige merindtægter.
Jeg kan i øvrigt henvise til finansministerens svar på Transportudvalgets spørgsmål 814 fra juni sidste år.
Uanset længden på profilen for henholdsvis udgifterne til Togfonden DK og merprovenuet fra harmoniseringen af nordsøbeskatningen vil der fortsat være afsat 28,5 mia.
kr.
til Togfonden DK.
Som det fremgår af skatteministerens svar på Skatteudvalgets spørgsmål 33 fra november sidste år, vil eventuelle afvigelser mellem det forudsatte og det realiserede merprovenu fra harmoniseringen af nordsøbeskatningen blive håndteret i forbindelse med den løbende tilrettelæggelse af finanspolitikken i overensstemmelse med de mellemfristede finanspolitiske målsætninger.
Energistyrelsen udgav i juni 2014 rapporten, der hedder »Danmarks Olie- og Gasproduktion 2013«.
I rapporten er det oplyst, at det forventes, at produktionen af olie og gas generelt aftager, men at produktionsniveauet stabiliseres i 2016 og 2017, og stabiliseringen skyldes hovedsagelig påbegyndelsen af produktion fra Hejrefeltet.
Siden udgivelsen af rapporten er produktionsstarten for Hejrefeltet blevet udsat til 2017.
Den udsættelse er forårsaget af, at bygningen af produktionsanlægget er blevet forsinket, men bortset fra dette er der ikke væsentlige ændringer i forventningerne til dansk olie- og gasproduktion.
Der er stadig et stort potentiale for olie- og gasindvinding i den danske del af Nordsøen, og regeringen har derfor sammen med branchen igangsat arbejdet med en langsigtet olie- og gasstrategi for at realisere potentialet.