Nu kunne vi jo høre på den forrige duel, hvis jeg må kalde den sådan, at når man kigger på, hvordan konvergenskravene bliver mødt rundtomkring i Europa, er der rent faktisk lande, som i hvert fald har været under økonomisk pres, og hvor man i stedet for at spare på uddannelse faktisk bruger penge.
Som jeg erindrer, blev Spanien, Tyskland og Frankrig nævnt som eksempler på lande, hvor man investerer i uddannelse, netop for at man på den længere bane er i stand til at sikre, at der er økonomi til at betale for den velfærd, som vi alle sammen gerne vil have.
Men allerførst vil jeg da godt anerkende, at ministeren har fokus på, at der er nogle, der har det svært, og nogle, der måske har haft det svært med deres skolegang.
Altså, alene det, at der bliver sat nogle penge af, vil jeg godt anerkende.
Så kan man altid diskutere, om det er fornuftigt, at det kun er 10 mio.
kr.
til at tage fat på at hjælpe dem, der har haft det svært.
Men et eller andet sted er det jo et paradoks, at vi på den ene side siger, at vi mangler uddannede mennesker – det har vi diskuteret for lidt siden – og at vi på den anden side gerne vil give nogle penge, ganske lidt, til dem, der har svært, men alle dem, der har brug for en almindelig uddannelse, som gerne vil videreuddanne sig, sparer man på.
Altså, hvis jeg lægger det hele sammen, er det i omegnen af 1,5 mia.
kr., men så putter man lige 10 mio.
kr.
i, for sådan lige at hælde en dråbe på.
Kan ministeren ikke se, at der er et paradoks?