Det var jo et dejlig klart og kort svar fra ministeren, og jeg skal da også starte med at sige tillykke både med den nye post og med fødselsdagen.
Grunden til, at jeg stiller spørgsmålet, er selvfølgelig nogle af de udtalelser, som ministeren er kommet med – og som den tidligere minister også er kommet med – om udviklingen af folkeskolen.
En del af projekterne er vi jo langt hen ad vejen enige om – hele vejen rundt, tror jeg – også det her med, at der skal færre børn i specialklasser og færre børn ud i specialskoler, og at vi skal have flere af dem tilbage i folkeskolen.
Det har været en af de ting, ministeren har sagt.
Her i løbet af de sidste par dage har jeg hørt sådanne udtalelser om det.
Nu kan jeg ikke huske, hvad de hedder, men dem, der er ude at undersøge forholdene på skolerne og skal komme med nogle bud på det, har også sagt, at det er en af de ting, som de synes man skal gøre.
Hvis vi skal have det til at lykkes, vil jeg gerne spørge, om ministeren så ikke er enig i, at forudsætningen for, at den øvelse skal gå godt, er, at vi skal have styrket kompetencerne blandt folkeskolens lærere og pædagoger, og at en del af de styrkede kompetencer jo er noget, som vi får i kraft af en god og stærk efteruddannelse og en god og stærk forskning i det pædagogiske område.
Jeg forstår, at ministeren oven i købet har besluttet sig for – fordi det formentlig ikke er så længe, ministeren skal være minister, der kan jo ske mange ting i løbet af det kommende år – at et af de områder, man vil koncentrere sig om ovre i Undervisningsministeriet under den nye minister, er at få folkeskolereformen på plads.
Jeg vil gerne høre:
Hvilken rolle forestiller ministeren sig at DPU skal spille i hele den øvelse, der hedder, at færre børn skal ud i specialskoler og specialklasser, og at flere børn skal tilbage i den almindelige folkeskole?