Det er da godt, at ministeren er tilfreds med resultatet.
Det er vi i Socialdemokratiet ikke, for set i lyset af den her digitaliseringsstrategi, som vi er i gang med, skal vi have alle danskerne med, også dem, der har svage it-færdigheder.
Ministeren bliver ved med at være kritisk over for, at jeg benævner de borgere, som mangler kompetencerne, som analfabeter.
Det gør jeg netop i forhold til den her digitaliseringsbølge, hvor de ikke kan være med.
Og jeg vil gerne have, at de også skal have de samme muligheder for adgang, hvad enten det er til selvbetjeningsmuligheder eller til at gå ind på nettet og søge viden eller noget helt tredje, f.eks.
at gå ind på NemID og benytte sig af sin digitale signatur, som det jo også halter en del med.
Når ministeren kigger tilbage på 2010 og siger, at det går rigtig godt, så vil jeg sige, at i den her rapport, »Det digitale samfund 2010«, som er under ministerens eget ressortområde, kan man netop, når man spørger danskerne, se, hvor mange der kan vedhæfte et dokument til en mail og sende den af sted, og der er faktisk en fjerdedel, der siger, at de ikke kan det.
Det er lidt problematisk.
Der er en fjerdedel af borgerne, der i løbet af 2010 ikke har kunnet sende en mail med et vedhæftet dokument.
Det er da et stort problem, vil jeg sige til ministeren.
Det andet er, at 34 pct.
af borgerne vurderer, at deres it-færdigheder ikke er gode nok.
39 pct.
mener ikke, de rigtig kan bruge it i forhold til deres arbejdsliv.
Der er ikke så langt fra 39 pct.
til 41 pct., som it-barometeret målte, så jeg kan ikke rigtig se, hvorfor ministeren maler sådan et lyserødt billede, når der reelt stadig væk er kæmpestore udfordringer i forhold til at løfte alle borgerne, så de kan være med på den her digitale dagsorden.