L 223 Forslag til lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU).

(Forkortelse af perioden med statens voksenuddannelsesstøtte til uddannelse på folkeskoleniveau og til gymnasial uddannelse).

Af: Undervisningsminister Tina Nedergaard (V)
Udvalg: Uddannelsesudvalget
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 27-05-2010

Skriftlig fremsættelse (27. maj 2010)

20091_l223_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (27. maj 2010)

Undervisningsministeren (Tina Nedergaard):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)(Reduktion af støtteperioden med SVU til uddannelse på folkeskoleniveau og til gymnasial uddannelse)

(Lovforslag nr. L 223).

I "Aftale om genopretning af dansk økonomi" (maj 2010) konstateres det, at udgifterne til statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) er steget med en tredjedel siden 2007, og at den gennemsnitlige periode, hvor der modtages SVU, er blevet længere.


Det er vigtigt, at uddannelse gennemføres hurtigt og er målrettet de kompetencer, der efterspørges af arbejdsgiverne. Der fremsættes derfor forslag om at reducere den periode, hvor der kan modtages SVU til uddannelser på alment niveau, fra 80 til 40 uger. Lovforslaget omfatter alene en bestemmelse af dette indhold. Der sker ingen ændringer med hensyn til hvilke uddannelser, det fremover vil være muligt at få SVU til.


Lovforslaget fremsættes i sammenhæng med de øvrige lovgivningsinitiativer i "Aftale om genopretning af dansk økonomi", og ønskes hastebehandlet med henblik på færdiggørelse inden folketingssamlingens afslutning. Det forudsætter en række dispensationer fra reglerne for Folketingets forretningsorden. Lovforslaget foreslås at træde i kraft den 1. juli 2010.


Idet jeg henviser til lovforslaget og bemærkningerne hertil, tillader jeg mig at anbefale forslaget til hurtig og velvillig behandling i det høje Ting.