L 81 Forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler.

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 27-02-2008

Fremsættelsestale af lovforslag

20072_l81_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (27. februar 2008)

Beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler

(Lovforslag nr. L 81).

Det fremgår af regeringsgrundlaget "Mulighedernes samfund" fra november 2007, at regeringen vil fremsætte et lovforslag, som sikrer, at virksomheder ikke hemmeligt og uden om de ansatte kan indgå jobklausuler, der begrænser mobiliteten på arbejdsmarkedet.


Hovedformålet med forslaget er at begrænse virksomheders brug af job­klau­su­ler. Forslaget skal herunder hindre, at brugen af job­klausuler bliver et gratis og attraktivt alternativ til reglerne om konkurrence- og kundeklausuler i funktionærloven.


Forslaget vil betyde, at jobklausuler som udgangspunkt kun kan gøres gældende, hvis arbejdsgiveren har indgået en særskilt skriftlig aftale med den berørte løn­mod­tager. Aftalen med lønmodtageren skal inde­holde oplysninger om, hvorledes løn­mod­­tagerens jobmuligheder begrænses som følge af jobklausulen, og om lønmodtagerens ret til kompensation.


Loven skal gælde for alle arbejdsgivere, som indgår jobklausuler, og for alle lønmodtagere, som bliver berørt af sådanne jobklausuler. Der skelnes ikke mellem funktionærer og andre lønmodtagere.


Ordninger, hvorved vikarbureauer modtager en rimelig betaling for en brugervirk­som­heds ansættelse af en udsendt vikar, foreslås undtaget. Reglerne foreslås også lempet ved job­klau­suler, der indgås i forbindelse med forhandlinger om en virksom­hedsoverdragelse.


Det foreslås, at arbejdsmarkedets parter kan fravige loven ved kollektiv overens­komst.


Lovforslaget træder i kraft den 1. juli 2008. Jeg skal i den forbindelse understrege, at lovforslaget ikke vil ændre ved de retlige grænser, der allerede gælder i dag for virksomheders brug af jobklausuler. Disse retlige grænser vil fortsat gælde, også selv om de ikke nødvendigvis er endeligt fastlagt, men fortsat under fortolkning ved de retlige instanser.


Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og bemærkningerne hertil, skal jeg anbefale lovforslaget til Folketingets velvillige behandling.