Åben høring om det lokale demokrati og folkekirkens tilstedeværelse i fremtiden

30.01.2024

Folketingets Kirkeudvalg afholder i samarbejde med Landsforeningen af Menighedsråd og Præsteforeningen en åben høring om lokalt demokrati og folkekirkens tilstedeværelse. Høringen afholdes den 28. februar 2024, kl. 9.30-12.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Folketingets Kirkeudvalg har i samarbejde med Landsforeningen af Menighedsråd og Præsteforeningen inviteret en række eksperter til en åben høring for at diskutere hverdagsdemokratiet i folkekirken. Formålet med høringen er i et valgår i folkekirken at indlede en samtale om, hvordan det lokale demokrati og folkekirkens tilstedeværelse kan sikres i fremtiden – herunder hvordan rammerne for folkekirkens lokale forankring og demokrati kan fastholdes og udvikles. 

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Se programmet her.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".

 

Senest opdateret: [31.01.2024]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Jesper Olsen