Mere normale tilstande i Folketinget

23.04.2020

Arbejdsplan klar for resten af folketingsåret frem til den 1. juli.

Udvalget for Forretningsordenen (UFO) har den 23. april drøftet en arbejdsplan for afviklingen af resten af folketingsåret frem til den 1. juli. 

Med planen er Folketinget godt undervejs med at være tilbage til normale parlamentariske tilstande efter adskillige uger, hvor kræfterne har været koncentreret om at behandle de lovforslag, som regeringen ønskede at få gennem Folketinget med henblik på at bringe Danmark gennem coronakrisen.  

”Jeg er meget glad for opbakningen fra folketingsgrupperne til en revideret plan for det parlamentariske arbejde frem til udgangen af juni. Alle parter har udvist stor fleksibilitet for at få kabalen til at gå op. Det vil jeg gerne kvittere for”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen. 

Som grundlag for den reviderede plan har regeringen opretholdt 55 af 94 fremsatte lovforslag. Folketingsgrupperne har tilsvarende bevaret 43 af 88 beslutningsforslag. De fem borgerforslag, der var under behandling, da coronaepidemien ramte Danmark, vil også blive behandlet.   

Med det reviderede arbejdsprogram får Folketingets partier igen mulighed for at udføre den normale praksis med at kontrollere regeringen.  

Folketinget følger regeringens retningslinjer om at overholde afstandskrav ved møder og forsamlinger. Det betyder blandt andet, at afstemninger i Folketingssalen indtil videre fortsat vil ske i hold. Udvalgsmøder kan blive afholdt i den store Landstingssal eller i andre af de store værelser på Christiansborg, hvor der er plads til, at man kan holde fysiske møder med god indbyrdes afstand.  

Det blev også besluttet at åbne for, at foreninger og privatpersoner, der ønsker foretræde for et udvalg, nu igen kan få adgang til Christiansborg, men med et begrænset antal deltagere.