Høring om den Europæiske Forsvarsfond

08.10.2018

Folketingets Forsvarsudvalg afholder i samarbejde med Aalborg Universitet en åben høring om den Europæiske Forsvarsfond. Høringen finder sted tirsdag den 9. oktober kl. 13.00-17.00 i Landstingssalen.

Formålet er at belyse Den Europæiske Forsvarsfond og de muligheder den skaber for Danmark, set fra 3 forskellige vinkler: Hvilke behov det danske forsvar har, hvad den danske forskningsverden kan byde ind med samt perspektiver fra den danske forsvarsindustri.

Den Europæiske Forsvarsfond blev lanceret i sommeren 2017 og er underlagt Europa-Kommissionen som en del af det industripolitiske samarbejde i EU. Fonden har til formål dels at yde tilskud til forskningssamarbejde inden for innovative teknologier, dels at skabe incitamenter for EU-landene til at samarbejde om fælles udvikling og indkøb af forsvarsmateriel, så man kan få mere ud af investeringerne.  

Danske virksomheder vil, på linje med virksomheder i andre EU lande, kunne søge midler hos fonden til forskning og udvikling. Hvilke muligheder, det giver for forskningen i Danmark, for det danske forsvar og for dansk forsvarsindustri, skal høringen forsøge at give nogle svar på.

På høringen vil der bl.a. være oplæg fra:

Erhvervsministeren
Udviklings- og Koordinationsstaben, Værnsfælles Forsvarskommando
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Aalborg Universitet
Center for Militære Studier, Københavns Universitet
DTU Space, Institut for Rumforskning og Rumteknologi, Danmarks Tekniske Universitet

Programmet kan ses her.

Tilmelding
Høringen vil være åben for alle som tilhørere, men tilmelding er nødvendig - også for pressen. Pladser vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig her. Tilmelding skal ske senest dagen inden høringen kl. 11.00.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen begynder. 

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive livestreamet her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende. Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

 

 


Sideansvarlig: Jesper Thinghuus