L 48 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, kildeskatteloven, skatteindberetningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love.

(Implementering af skatteundgåelsesdirektivets minimumskrav til medlemsstaternes CFC-regler, justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet

Spørgsmål 43

­I svaret på spørgsmål 21 anføres, at ”indførelsen af en substanstest baseret på EU-Domstolens praksis vurderes at have den konsekvens, at CFC-reglerne kun vil kunne bringes i anvendelse i rene misbrugssituationer, hvor placeringen af mobile aktiver i et udenlandsk datterselskab må anses for et rent kunstigt arrangement”. Kan ministeren forklare betydningen i den sammenhæng af principperne i de almindelige transfer pricing-regler, hvorefter krav til funktioner, aktiver og risici betyder, at juridisk ejerskab af et immaterielt aktiv ikke i sig selv indebærer, at ejeren skal have de indtægter, som følger af udnyttelsen af det immaterielle aktiv? Der kan henvises til Skatteforvaltningens juridiske vejledning, afsnit C.D.11.6.2 Hvordan behandles funktioner, aktiver og risici i forhold til immaterielle aktiver. Endvidere bedes ministeren oplyse, om svaret betyder, at skattemyndighederne ikke vil kunne foretage transfer pricing-korrektioner baseret på en analyse af funktioner, aktiver og risici (FAR-analyse) indenfor EU, hvis der er flyttet et minimum af økonomisk aktivitet til det andet EU-land eller med andre ord, at der kun vil kunne foretages korrektioner i rene misbrugssituationer?
Dato: 21-01-2020
Status: Endeligt besvaret
Emne: selskabsskatter
Dokumentdato: 27-01-2020
Modtaget: 27-01-2020
Omdelt: 27-01-2020

L 48 - svar på spm. 43 om skattemyndighederne ikke vil kunne foretage transfer pricing-korrektioner baseret på en analyse af funktioner, aktiver og risici (FAR-analyse) inden for EU, hvis der er flyttet et minimum af økonomisk aktivitet til det andet EU-land, fra skatteministeren

SAU L 48 - svar på spm. 43 (pdf-version)
Html-version
L 48 - svar på spm. 21 (pdf-version)
Html-version
SAU L 48 - svar på spm. 35 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 21-01-2020
Modtaget: 21-01-2020
Omdelt: 21-01-2020

Spm., om skattemyndighederne ikke vil kunne foretage transfer pricing-korrektioner baseret på en analyse af funktioner, aktiver og risici (FAR-analyse) inden for EU, hvis der er flyttet et minimum af økonomisk aktivitet til det andet EU-land, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version