Skatteudvalget (SAU) Alm. del

Samling: 2019-20

Spørgsmål 438

Vil ministeren oversende beregninger, der belyser konsekvenserne af at indføre en klimaafgift på udvalgte fødevarer, nemlig okse- og kalvekød, lammekød, svinekød samt ost, om muligt afgrænset til ”gul ost”? Det ønskes oplyst, hvor meget priserne forventes at stige, såfremt afgiften svarer til 500, 1.000 og 1.500 kr. pr. tons CO2e-udledning beregnet ud fra en gennemsnitlig (og skønnet) klimabelastning ved hver af de tre typer af fødevarer, hvor stor en reduktion af forbruget der vil ske for de tre typer, hvor stort provenuet vil være af afgiften og i det omfang det er muligt de fordelingsmæssige effekter (f.eks. opdelt på indkomstdeciler) og den samlede reduktion af klimabelastningen (den direkte effekt af mindre forbrug).
Dato: 25-05-2020
Status: Endeligt besvaret
Emne: miljøafgifter
Dokumentdato: 18-06-2020
Modtaget: 18-06-2020
Omdelt: 18-06-2020

SAU alm. del - svar på spm. 438 om at oversende beregninger, der belyser konsekvenserne af at indføre en klimaafgift på udvalgte fødevarer, fra skatteministeren

SAU alm. del - svar på spm 438 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 25-05-2020
Modtaget: 25-05-2020
Omdelt: 25-05-2020

Spm. om at oversende beregninger, der belyser konsekvenserne af at indføre en klimaafgift på udvalgte fødevarer, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version