L 215 Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms.

(Forlængelse af den midlertidige udskydelse af betalingsfristerne for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 15-05-2009
1. behandlet / henvist til udvalg 19-05-2009
Betænkning afgivet 26-05-2009
2. behandlet/direkte til 3. behandling 28-05-2009
3. behandlet, vedtaget 29-05-2009
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven medfører en lempeligere afvikling af den udskydelse af betalingsfristerne for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms, som blev vedtaget i marts 2009. Der henvises til omtalen under lovforslag nr. L 154.
Den med L 154 vedtagne midlertidige udskydelse af fristerne for betaling af indeholdt A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms, som afregnes månedligt, ville ophøre med udgangen af august, hvor de normale betalingsfrister genindførtes.
Normalisering af betalingsfristerne betyder, at virksomheder, der betaler moms månedligt, skal betale moms for 2 måneder samtidig. Tilsvarende betyder ophøret, at virksomheder, der har ansatte, skal betale indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for 2 måneder samtidig.
For at undgå disse dobbeltbetalinger forlænges den midlertidige udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms med henblik på gradvis at vende tilbage til de normale betalingsfrister. Betalingsfristen for mellemstore virksomheders betaling af momsen for juli kvartal forlænges også.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, SF, KF og LA) mod 2 (EL); 5 (RV) stemte hverken for eller imod.