L 19 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Østrig.

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2007-08 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-10-2007
Sat på dagsorden til 1. behandling 25-10-2007
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget var at indhente Folketingets samtykke til, at regeringen tiltrådte en ny dobbeltbeskatningso­verenskomst mellem Danmark og Østrig. Overenskomsten blev undertegnet den 25. maj 2007, men ville først kunne endeligt tiltrædes fra dansk side, når Folketinget havde vedtaget en lov herom.
Overenskomsten indeholder regler for, hvornår Danmark henholdsvis Østrig kan beskatte forskellige former for indkomst, som en person, der er hjemmehørende i den ene stat (bopælssta­ten), modtager fra den anden stat (kildestaten), og om, hvordan dobbeltbeskatning undgås.
Den nye dobbeltbeskatningsoverenskomst, som skulle afløse en overenskomst fra 1961, indeholder regler om, at udbytter ikke kan beskattes i kildestaten, når de udbetales fra et datterselskab i den ene stat til et moderselskab i den anden. I andre tilfælde kan de beskattes med 15 pct.
Renter og royalties kan kun beskattes i bopælsstaten.
Offentlige ydelser (herunder sociale pensioner) kan beskattes i kildestaten.
Private pensioner kan beskattes i kildestaten. Det er en ændring i forhold til den gældende overenskomst, som medfører, at private pensioner kun kan beskattes i bopælsstaten. Der er aftalt en overgangsordning for personer, som ved den ny overenskomsts ikrafttræden var hjemmehørende i en stat og modtog privat pension fra den anden stat, så denne pension fortsat kun kan beskattes i bopælsstaten. Fremtidige modtagere af danske pensioner i Østrig beskattes efter reglerne i den nye overenskomst, dvs. i Danmark.