L 26 Forslag til lov om indgåelse af protokol til ændring af den dansk-malaysiske dobbeltbeskatningsoverenskomst.

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2004
1. behandlet / henvist til udvalg 21-10-2004
Betænkning afgivet 17-11-2004
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-12-2004
3. behandlet, vedtaget 07-12-2004
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven indebærer, at protokollen til ændring af den dansk-malaysiske dobbeltbeskatningsoverenskomst kan tiltrædes. Protokollens vigtigste ændringer angår international skibs- og luftfart og metoden til ophævelse af dobbeltbeskatning. Overenskomstens artikel om international skibs- og luftfart ændres, så et foretagendes indkomst ved denne virksomhed i fremtiden alene kan beskattes i den stat, hvor det er hjemmehørende.
Ændringen af metodebestemmelsen angår tilfælde, hvor en person eller et selskab hjemmehørende her i landet oppebærer malaysisk indkomst, som Malaysia også kan beskatte. Efter ændringen skal Danmark som hovedregel ophæve dobbeltbeskatning på den måde, at den danske skat af den malaysiske indkomst nedsættes med det beløb, der er betalt i malaysisk skat af denne indkomst.

Baggrund:
Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med lovforslaget var at bemyndige regeringen til at tiltræde protokollen af 3. december 2003, som ændrede den dansk-malaysiske dobbeltbeskatningsoverenskomst af 4. december 1970. Protokollen ville være en del af dansk skattelovgivning, når betingelserne for dens ikrafttræden var opfyldt.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.