Åbent samråd om palæstinensiske lederes retorik
Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 17-05-2016
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 14.55
Lokale: Vær. 1-133
Folketingets Udenrigsudvalg har kaldt udenrigsministeren i samråd om palæstinensiske lederes retorik. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 17. maj 2016 kl. 14.00 i vær. 1-133 (Bemærk: ændret lokale).

Udvalget har bedt ministeren om at redegøre for, om Det Palæstinensiske Selvstyre opildner til vold mod civile, og for den danske holdning til, at der sker en forherligelse af terrorangreb og en økonomisk belønning til gerningsmændene bag terror. Ministeren er også blevet spurgt, om han kan forsikre, at dansk bistand ikke bruges til udbetaling af pengepræmier til terrorister, og om han vil sætte sig i spidsen for et internationalt arbejde for at sikre klausuler i udviklingssamarbejdet med Det Palæstinensiske Selvstyre, der sikrer, at bistanden ikke vil kunne bruges til sådanne præmier.

Udvalget har videre bedt ministeren oplyse, hvilke kilder han i lyset af Washington Institute's "Fatah Central Committee Profiles" har lagt til grund for svar på S 507 og S 899 om, at Abbas Zakis ikke repræsenterer Fatah, og give eksempler på, at centrale palæstinensiske politikere inden for de seneste 6 måneder på arabisk har fordømt specifikke angreb på israelske civile.

Derudover har udvalget efterspurgt ministerens kommentar til eksempler på fatahlederes tilskyndelse til og forherligelse af terrorangreb mod Israel og svar på, om det i lyset af Palestinian Media Watch's eksempler på fremstående fatahlederes tilskyndelse til og forherligelse af terrorangreb mod jøder og i øvrigt civile israelere fortsat er ministerens opfattelse, at Fatah, PLO og Det Palæstinensiske Selvstyre kan beskrives som "moderate kræfter".

Endelig er ministeren blevet bedt om at uddybe sin forsikring til Weekendavisen om, at bistand fra Danmark ikke går til at aflønne dømte og fængslede terrorister og disses familier.

Samrådsspørgsmål AH - AN er stillet efter ønske fra Søren Espersen (DF).

Tilmelding til samrådet er nødvendig.

Kontakt
Udvalgssekretær
Niklas Borker Bjerre
3337 3621
Send e-mail
Udvalgsassistent
Amalie Andresen
3337 3618
Send e-mail