Åben høring om udligningssystemets konsekvenser på det specialiserede socialområde
Udvalg: Social- og Ældreudvalget
Mødedato: 19-01-2022
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 15.30
Lokale: Landstingssalen
Social- og Ældreudvalget inviterer til åben høring om udligningssystemets konsekvenser på det specialiserede socialområde. Høringen finder sted onsdag den 19. januar 2022 kl. 13.00-15.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Formålet med høringen er at belyse problemerne i udligningssystemet, så udvalgsmedlemmerne får et kvalificeret indblik i, hvordan systemet er udformet, og hvilke konsekvenser systemet har på det specialiserede socialområde.

Høringen tager sit udgangspunkt i en bekymring for konsekvenserne af, at udligningssystemet er udformet således, at der er økonomiske incitamenter for kommunerne til at anvende tilbud inden for egne kommunegrænser fremfor tilbud med højere specialiseringsgrad i andre kommuner.

Oplæg fra eksperter og fagpersoner skal bidrage til at skabe et bedre forståelsesgrundlag i anledning af den kommende evaluering af det specialiserede socialområde.

Programmet for høringen kan findes her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding til høringen kan ske her.

Gæster kommer ind på Christiansborg via Folketingets besøgsindgang (til højre for hovedindgangen), hvor man skal igennem Folketingets sikkerhedskontrol. Her vil man også blive bedt om at fremvise et gyldigt coronapas. Det anbefales at møde op ca. en halv time, inden høringen starter, da man må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek og fremvisning af coronapas.

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail