I vedlagte bilag 1, tekstuddrag 1, som er en afskrift af afsnit 18.2.2.1 om visuel fremhævning i Fødevarestyrelsens »Vejledning om mærkning af fødevarer«, juni 2022, har styrelsen indsat et eksempel på, hvordan allergene ingredienser kan fremhæves visuelt. Fødevarestyrelsen har konkret fremhævet de allergene ingredienser med fede skrifttyper. I bilag 1, tekstuddrag 2, er der indsat et eksempel på, hvordan de allergene ingredienser i en ingrediensliste ligeledes er fremhævet med fed skrifttype. Kan ministeren bekræfte, at allergenerne i bilag 1, tekstuddrag 2, er visuelt fremhævet med en anden typografi (fed skrift) end de øvrige ingredienser? Vurderer ministeren, at tekstuddrag 2 er overensstemmelse med kravene i Fødevarestyrelsens »Vejledning om mærkning af fødevarer«, juni 2022?
Dato: 20-06-2025
Status: Ikke besvaret
Emne:
fødevarer, fødevaresikkerhed og fødevarekontrol