1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til folketingsbeslutning om bedre indeklima i skolerne.
Af Sigurd Agersnap (SF), Victoria Velasquez (EL) og Alex Ahrendtsen (DF).
(Fremsættelse 15.11.2023).
Forslag til folketingsbeslutning om et frit skolevalg for alle.
Af Lise Bertelsen (KF) m.fl.
(Fremsættelse 15.11.2023).
Forslag til lov om ændring af ligningsloven, registreringsafgiftsloven og personskatteloven. (Forhøjelse af servicefradraget, forhøjelse af befordringsfradraget i yderkommuner og visse småøer, forhøjelse af bundfradraget i registreringsafgiftsloven for nulemissionskøretøjer og nedsættelse af bundskatten som følge af kommunale skattestigninger).
Af skatteministeren (Jeppe Bruus).
(Fremsættelse 19.12.2023).
SPØRGSMÅL:
1) Til udenrigsministeren af:
Betina Kastbjerg (DD):
Mener ministeren, at Danmark er havnet i godt selskab, når vores allierede USA kritiserer Danmark for koranloven, mens loven bliver lovprist af Rusland og OIC-lande, som normalt ikke karakteriseres som frie demokratier?
(Spm. nr. S 412, skr. begr. (omtrykt)).
2) Til udenrigsministeren af:
Nick Zimmermann (DF):
Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at ejeren af Kronevagt Security, som de Forenede Arabiske Emiraters ambassade i Danmark skylder 4 mio. kr. for at have leveret livvagtsservice og 24-timers vagtservice på ambassaden, får sine penge?
(Spm. nr. S 429, skr. begr.).
3) Til indenrigs- og sundhedsministeren af:
Susie Jessen (DD):
Mener ministeren, at der er behov for en lovændring, der sikrer, at det ikke er først til mølle-princippet, der træder i kraft, når borgerne bliver tvunget til at vælge en ny læge, men at der i stedet tages hensyn til f.eks. ældre og borgere med kroniske sygdomme, der har behov for og finder tryghed i en kontinuerlig kontakt og relation til deres praktiserende læge?
(Spm. nr. S 414, skr. begr. Medspørger: Jens Henrik Thulesen Dahl (DD)).
4) Til indenrigs- og sundhedsministeren af:
Rosa Lund (EL):
Vil ministeren forholde sig til, at der ifølge 12 førende professorer i gynækologi og obstetrik ingen faglige argumenter er imod at hæve abortgrænsen til 22 uger, og hvorvidt dette vil have betydning for regeringens holdning i de kommende forhandlinger om abortgrænsen?
(Spm. nr. S 422, skr. begr.).
5) Til justitsministeren af:
Mikkel Bjørn (DF):
Er ministeren enig med Dansk Folkeparti i, at straffen for falsk anmeldelse af voldtægt bør være lige så alvorlig som straffen for at blive dømt for voldtægt?
(Spm. nr. S 408).
6) Til kulturministeren af:
Mikkel Bjørn (DF):
Mener ministeren ikke, at det er en overtrædelse af DRs forpligtelse til at præsentere objektiv og uforfalsket journalistik, at DR som offentligt finansieret statsradiofoni i dokumentaren »Forfulgt af politiet?« har valgt at anvende kunstige sparkelyde i en overvågningsvideo, hvilket rejser alvorlige spørgsmål om manipulation og mistænkeliggørelse af politiet, og hvad bør konsekvenserne være for en sådan redaktionel beslutning?
(Spm. nr. S 431).
7) Til transportministeren af:
Sofie Lippert (SF):
Betragter ministeren det som et problem for persontransporten, at den kollektive transport siden 2008 med dette års prisstigninger er steget næsten dobbelt så meget i pris som privatbilismen?
(Spm. nr. S 425, skr. begr.).
8) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Hans Kristian Skibby (DD):
Mener ministeren, at det giver mening at indføre en CO2-afgift på dansk landbrug, når tallene for at indføre denne afgift er så usikre, som det fremgår af artiklen »Med ét slag har Danmark nået sit klimamål for 2025: »Næste gang kan det gå den anden vej«« bragt på Altingets hjemmeside den 11. januar 2024, hvoraf det fremgår, at Danmark på grund af nye beregninger af lavbundsjorder har nået sit klimamål uden at løfte en finger?
(Spm. nr. S 423).
9) Til miljøministeren af:
Kenneth Fredslund Petersen (DD):
Finder ministeren det rimeligt, at mange udenlandske vognmænd undlader at betale miljøzonebøder til ugunst for danske vognmænd?
(Spm. nr. S 427).
10) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Sandra Elisabeth Skalvig (LA):
Vil ministeren redegøre for, om regeringen vil være med til at undersøge mulighederne for, at universiteterne kan få lov til at udbyde en 5-årig læreruddannelse som supplement til læreruddannelsen på professionshøjskolerne?
(Spm. nr. S 421).
11) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Katrine Robsøe (RV):
Hvorfor har ministeren ikke undersøgt, hvor mange studieskiftere der rammes af regeringens nye su-nedskæringer?
(Spm. nr. S 430).