L 8 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love.

(Forhøjelse af personfradraget for personer under 18 år og klare regler for bevarelse af lavere pensionsudbetalingsalder m.v.).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-10-2023
1. behandlet / henvist til udvalg 10-10-2023
Betænkning afgivet 15-11-2023
2. behandlet/direkte til 3. behandling 21-11-2023
3. behandlet, vedtaget 23-11-2023
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget har til formål bl.a. at udmønte den del af Aftale om finansloven for 2023 mellem regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, der vedrører at sætte personfradraget for unge under 18 år op til satsen for personer over 18 år.

Lovforslaget har desuden til formål at skabe klarhed om reglerne for bevarelse af en lavere pensionsudbetalingsalder. Det foreslås at skabe klare regler og tidsfrister for, hvordan aldersgrænsen for udbetaling bevares, når en pensionsordning overføres til en anden ordning, f.eks. i forbindelse med et jobskifte.

Derudover har der vist sig behov for at skabe klarhed om de fleksible muligheder for oprettelse af nye pensionsordninger i tilknytning til ens eksisterende ordninger med samme aldersgrænse for udbetaling.

Endelig foreslås enkelte mindre justeringer af skatteindberetningsloven og et par mindre ændringer af pensionsbeskatningsloven, dødsboskatteloven, kulbrinteskatteloven og ejendomsskatteloven af teknisk karakter, herunder hvordan jobfradrag for afdøde beregnes.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2024.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 109 (S, V, SF, M, DD, LA, KF, EL, RV, DF, ALT og UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 1 (Theresa Scavenius (UFG)).