Tak for det. Det så faktisk ud, som om jeg var i helt god tid, men hvis jeg ikke havde været i så god form, havde jeg været forpustet, for jeg er lige kommet løbende ovre fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Men vi nåede det hele.
Det lovforslag, vi behandler her, handler om den her indefrysningsordning, som vi lavede i en tid, hvor priserne på energi var allerhøjest. Det skabte usikkerhed for mange danskere og deres privatøkonomi, og derfor ville vi gerne være med til at sikre, at både de, men også nogle af de små og mellemstore virksomheder, som stod i en meget usikker tid, havde et sikkerhedsnet, der blev spændt ud, hvor de i virkeligheden kunne få indefrosset den del, der lå over det loft, der blev fastsat. Så vi lavede ordningen, og man kan sige, at heldigvis gjorde vi jo andre ting samtidig med det, og derfor faldt priserne også, ret kort tid efter at ordningen blev indført.
Det, vi så har evalueret i en bred kreds af partier, er, at vi i forhold til de energivirksomheder, som påtog sig opgaven – og jeg vil gerne her fra talerstolen i dag kvittere for, at de på kort tid gjorde sig klar til at gribe de danskere, som havde brug for det, og de virksomheder, som havde brug for det – løfter den opgave og den administration væk fra dem og over til Erhvervsstyrelsen i forhold til så at kunne administrere den ordning. Det er også noget, som vi har lyttet os til at der er opbakning til, både fra energivirksomhederne, men i virkeligheden også bredt politisk.
Så i Socialdemokratiet er vi sådan set rigtig glade for, at vi i en meget svær tid med høj inflation og høje priser har været villige til politisk at gøre noget konkret ved det, men jo samtidig også at følge den her ordning så tæt, som vi har gjort, og nu også justerer på det. Så vi bakker op om lovforslaget.