PUNKT 1 OG 2 BEHANDLES SAMMEN. SPØRGETIDEN STARTER KL. 13.00.
Forespørgsel til klima-, energi- og forsyningsministeren om regeringens fremtidige energi- og forsyningspolitiske initiativer.
Af Lea Wermelin (S), Linea Søgaard-Lidell (V), Karin Liltorp (M), Signe Munk (SF), Lise Bech (DD), Steffen W. Frølund (LA), Mona Juul (KF), Søren Egge Rasmussen (EL), Samira Nawa (RV), Morten Messerschmidt (DF) og Theresa Scavenius (ALT).
(Anmeldelse 16.05.2023).
Forespørgsel til klima-, energi- og forsyningsministeren om regeringens fremtidige klimapolitiske initiativer.
Af Lea Wermelin (S), Linea Søgaard-Lidell (V), Karin Liltorp (M), Signe Munk (SF), Lise Bech (DD), Steffen W. Frølund (LA), Mona Juul (KF), Mai Villadsen (EL), Samira Nawa (RV), Morten Messerschmidt (DF) og Theresa Scavenius (ALT).
(Anmeldelse 16.05.2023).
Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af et udvalg, der skal udrede mænds og drenges ligestillingsudfordringer.
Af Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.
(Fremsættelse 14.03.2023).
4) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste side).
Forslag til folketingsbeslutning om at afskaffe forbuddet mod anpartsselskabers brug af crowdfunding.
Af Lars-Christian Brask (LA) m.fl.
(Fremsættelse 17.03.2023).
Forslag til folketingsbeslutning om at indskrive klima- og naturhensyn i Nationalbankens mandat.
Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og Signe Munk (SF).
(Fremsættelse 17.03.2023).
Forslag til folketingsbeslutning om at tilføje et klimamandat til Finanstilsynets formål.
Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og Signe Munk (SF).
(Fremsættelse 17.03.2023).
SPØRGSMÅL:
1) Til udenrigsministeren af:
Peter Skaarup (DD):
Er det ministerens holdning, at IS-kvinderne og deres børn, som i øjeblikket er i Syrien, skal hentes til Danmark?
(Spm. nr. S 618).
2) Til finansministeren af:
Lotte Rod (RV):
Hvad er ministerens holdning til, at en kommune som Furesø Kommune sidste år bl.a. måtte indføre to yderligere lukkedage i dagtilbud, øge forældrebetalingen i sfo og spare på specialundervisning og PPR for at få budgettet til at hænge sammen og nu tilmed er nødt til at genåbne budgettet?
(Spm. nr. S 616, skr. begr.).
3) Til finansministeren af:
Sigurd Agersnap (SF):
Er det ministerens holdning, at Finansministeriet bør regne med tilbageløb og eventuelt provenu for statskassen ved indgåelse af politiske aftaler, og mener ministeren afledt heraf, at det er i overensstemmelse med aftalen om inflationshjælp, når implementeringen af huslejereduktionen forventes at give et overskud for staten på 80 mio. kr., selv om dette ikke fremgik af aftalen om inflationshjælp?
(Spm. nr. S 617).
4) Til erhvervsministeren af:
Jens Meilvang (LA):
Mener ministeren, at der er behov for at lempe kravene til bankernes behandling af små foreninger ud over de lempelser, som allerede er gennemført?
(Spm. nr. S 571).
5) Til erhvervsministeren af:
Peder Hvelplund (EL):
Henset til de enorme konsekvenser for de berørte medarbejdere og deres familier og for lokalsamfundet, som Danish Crowns beslutning om lukning af slagteriet i Sæby medfører, vil ministeren så tage initiativ til, at alle muligheder udtømmes for at bruge EU´s globaliseringsfond til at sikre omskoling af og videreuddannelse for de fyrede medarbejdere, med henblik på at skabe bedre mulighed for fremtidig beskæftigelse for disse?
(Spm. nr. S 582).
6) Til børne- og undervisningsministeren af:
Lotte Rod (RV):
Hvad er ministerens holdning til, hvad der skal ske, for at alle børn i Danmark får en god vuggestue?
(Spm. nr. S 614, skr. begr.).
7) Til børne- og undervisningsministeren af:
Nanna Høyrup (ALT):
Vil ministeren – i lyset af rapporten om kvaliteten i vores vuggestuer – indføre en praksis, hvor normeringens betydning inkluderes, så det fremadrettet bliver obligatorisk for ministeriet og de forskellige samarbejdspartnere at forholde sig til det, når der arbejdes med at udvikle tiltag og materiale målrettet at øge kvaliteten i vores daginstitutioner, eksempelvis i forbindelse med kompetenceudvikling af pædagogisk personale?
(Spm. nr. S 615).
8) Til digitaliseringsministeren af:
Lisbeth Bech-Nielsen (SF):
Mener ministeren, at digital inklusion skal være lig med borgernes assimilation, således at borgerne skal ændre sig og blive digitale, i stedet for at systemet ændrer sig og gør det muligt for både digitale, mindre digitale og ikke digitale borgere at være en del af samfundet på lige vilkår?
(Spm. nr. S 598).