1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
SPØRGSMÅL:
1) Til finansministeren af:
Pelle Dragsted (EL):
Vil regeringen kompensere kommunerne for deres øgede omkostninger som følge af inflation, corona og modtagelsen af ukrainske flygtninge, eller skal kommunerne skære ned på deres velfærd?
(Spm. nr. S 286).
2) Til finansministeren af:
Pelle Dragsted (EL):
Hvordan vil regeringen sikre, at kommunerne fremadrettet kan sikre den samme service til borgerne, når der kun planlægges at sikre, at kommunernes økonomi skal følge det demografiske træk?
(Spm. nr. S 287).
3) Til finansministeren af:
Betina Kastbjerg (DD):
Er ministeren af den opfattelse, at udeladelsen af det forventede tab af indtægter fra danske hoteller, caféer, restauranter og turistattraktioner skaber øget usikkerhed om den økonomiske effekt ved afskaffelsen af store bededag?
(Spm. nr. S 289).
4) Til finansministeren af:
Charlotte Munch (DD):
Er det ministerens opfattelse, at offentliggørelse af det hidtil hemmeligholdte notat fra 2012 udarbejdet af Finansministeriet har betydning for Folketingets tiltro til beregningen af effekten ved afskaffelsen af store bededag?
(Spm. nr. S 294).
5) Til indenrigs- og sundhedsministeren af:
Peder Hvelplund (EL):
Mener ministeren, at behandlingsgarantien har indflydelse på uligheden i sundhed?
(Spm. nr. S 248).
6) Til justitsministeren af:
Torsten Gejl (ALT):
Er det stadig ministerens holdning, at en midlertidig grænsekontrol ved grænsen til Tyskland, som er begrundet i ønsket om at bekæmpe organiseret kriminalitet og militante islamister, er den rigtige beslutning, når politiet selv peger på andre løsninger i deres vurdering til Justitsministeriet?
(Spm. nr. S 235, skr. begr. (omtrykt)).
7) Til justitsministeren af:
Peter Kofod (DF):
Vil ministeren tilkendegive, om regeringen under statsbesøget i Indien har til hensigt en gang for alle at prioritere at få afsluttet sagen om udlevering af Niels Holck, således at vi kan normalisere forholdet til Indien?
(Spm. nr. S 296).
8) Til kulturministeren af:
Katrine Daugaard (LA):
Mener ministeren stadig, at fyringen af Jon Stephensen på Aveny-T var et repressalie for hans politiske virke?
(Spm. nr. S 278).
9) Til kulturministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Mener ministeren, at Søren Pinds ageren på de sociale medier er af en sådan karakter, at det er et forbillede for medier i almindelighed, og at han i det lys er den rette til at stå i spidsen for et Medieansvarsudvalg?
(Spm. nr. S 300 (omtrykt). Medspørger: Peter Kofod (DF)).
10) Til kulturministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Hvilken betydning tror ministeren det har for den offentlige meningsdannelse og forståelsen af en respektfuld debat, når formanden for regeringens Medieansvarsudvalg kalder folk æreløse og kriminelle imod faktuel viden?
(Spm. nr. S 301 (omtrykt). Medspørger: Peter Kofod (DF)).
11) Til erhvervsministeren af:
Susie Jessen (DD):
Hvad er ministerens holdning til det nye EU-direktiv, hvor der er vedtaget et krav om, at 40 pct. af de menige bestyrelsesposter eller 33 pct. af alle bestyrelsesposter skal være besat af det underrepræsenterede køn før juli 2026, og hvilke sanktioner ville regeringen finde passende over for de danske virksomheder, såfremt de ikke lever op til måltallene?
(Spm. nr. S 280 (omtrykt)).
12) Til social- og boligministeren af:
Katrine Daugaard (LA):
Hvad mener ministeren om, at 70 ud af 98 kommuner ikke overholder lovkrav i forhold til behandlingen af »Danmarkskortet« i byrådet?
(Spm. nr. S 279, skr. begr.).
13) Til social- og boligministeren af:
Karina Adsbøl (DD):
Hvad er ministerens holdning til, at 70 ud af landets 98 kommuner kontinuerligt og i årevis har brudt loven om behandling af »Danmarkskortet«, som loven om retssikkerhed og administration på det sociale område ellers foreskriver, og agter ministeren at foretage sig noget på denne baggrund?
(Spm. nr. S 283, skr. begr.).
14) Til social- og boligministeren af:
Mette Thiesen (DF):
Hvad agter ministeren at gøre, for at der ikke sker markante fejl i anbringelsessager med børn og unge, som det bl.a. tyder på der er sket i Langeland Kommune?
(Spm. nr. S 292).
15) Til beskæftigelsesministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Hvad er regeringens holdning til at indføre »bedstes første sygedag«, på linje med hvad der kendes fra »barns første sygedag«, sådan at man har mulighed for at hjælpe sine forældre eller bedsteforældre, hvis de skal på hospitalet eller til lægen, uden at man skal bruge en halv fridag?
(Spm. nr. S 290. Medspørger: Mette Thiesen (DF)).
16) Til beskæftigelsesministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Når vi ved, at arbejdsstyrken frem mod 2050 vil øges med hele 196.000 danskere, der er over 60 år, og vi ved, at seniorer over 60 år i årene frem mod 2050 vil udgøre en stigning i arbejdsstyrken på i alt 102 pct., hvad gør regeringen sig så af overvejelser om et mere fleksibelt arbejdsmarked for seniorer, eksempelvis med nedsat tid, mere ferie eller øgede skattefradrag, så flere føler det overkommeligt at blive på arbejdsmarkedet i seniorårene?
(Spm. nr. S 291. Medspørger: Mette Thiesen (DF)).
17) Til beskæftigelsesministeren af:
Nick Zimmermann (DF):
Hvad mener ministeren om, at en undersøgelse af social kontrol som barriere for etniske minoritetskvinders beskæftigelse i Københavns Kommune viser, at mere end hver tredje jobcentermedarbejder har været i kontakt med ledige etniske minoritetskvinder, der har givet udtryk for, at de oplever pres fra deres familier eller omgangskreds i forhold til ikke at stå til rådighed for arbejdsmarkedet?
(Spm. nr. S 293, skr. begr.).
18) Til børne- og undervisningsministeren af:
Nick Zimmermann (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at børn helt ned til 6-7-årsalderen i Københavns Kommune nu kan undervises af Normstormerne og dermed udsættes for holdninger såsom, at der er mange køn, der har menstruation, at børn ikke skal kalde deres bror eller deres søster for »bror« eller »søster«, men for »søsken«, og at nevøer og niecer skal kaldes »niøcer«?
(Spm. nr. S 176, skr. begr. (omtrykt)).
19) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Hans Kristian Skibby (DD):
Er ministeren enig med sin partikollega Erling Bonnesen, når Erling Bonnesen med reference til CO2-afgiften på landbruget udtaler: »En afgift på 750 kroner pr. ton, det vil slå hele landbrugs- og fødevaresektoren ihjel to-tre gange på samme dag«?
(Spm. nr. S 281).
20) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Franciska Rosenkilde (ALT):
Mener ministeren, at status på udtagningen af lavbundsjorde er tilfredsstillende?
(Spm. nr. S 298).
21) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Franciska Rosenkilde (ALT):
Mener ministeren, at status på at sikre målet om fordobling af økologisk landbrugsareal er tilfredsstillende?
(Spm. nr. S 299).
22) Til transportministeren af:
Jens Meilvang (LA):
Hvad mener ministeren om et forslag om at lempe taxalovens krav i yderområder for at sikre, at private kan udbyde taxakørsel via apps som Uber, så taxabetjeningen kan løftes de steder, som i dag må klare sig med meget dårlig eller slet ingen taxabetjening?
(Spm. nr. S 277).