1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
SPØRGSMÅL:
1) Til justitsministeren af:
Rosa Lund (EL):
Mener ministeren, at der er et demokratisk problem i, at partierne bag den nye flertalsregering samtidig udgør flertallet i Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne, henset til at det er det eneste sted, hvor den lovgivende magt kan føre kontrol med den udøvende magt på lige netop efterretningsområdet?
(Spm. nr. S 152 (omtrykt). Medspørger: Peder Hvelplund (EL)).
2) Til justitsministeren af:
Mette Thiesen (DF):
Vil ministeren udtrykke sin holdning til den brutale voldtægtssag på kollegiet Basecamp på Amager, herunder at fejl på fejl fra politiets og kriminalforsorgens side gjorde det muligt for en dømt kriminel at stikke af fra afsoning og gennemføre både røveri og dobbelt voldtægt?
(Spm. nr. S 182. Medspørger: Mikkel Bjørn (DF)).
3) Til justitsministeren af:
Mette Thiesen (DF):
Vil ministeren tilkendegive, hvad ministeren synes om, at internationale forpligtelser og tildeling af indfødsret angiveligt forhindrer anklagemyndigheden i at nedlægge påstand om udvisning i den brutale voldtægtssag på kollegiet Basecamp på Amager?
(Spm. nr. S 184. Medspørger: Mikkel Bjørn (DF)).
4) Til justitsministeren af:
Sólbjørg Jakobsen (LA):
Er ministeren tilfreds med processen for ansættelsen af den danske dommer ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som førte til, at en kvinde blev valgt som ny dommer ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, på trods af at hun ikke stod på den oprindelige kandidatliste, som Danmark sendte til generalsekretæren for Europarådet?
(Spm. nr. S 215, skr. begr. (omtrykt)).
5) Til kulturministeren af:
Peter Kofod (DF):
Vil ministeren tilkendegive, hvad ministeren mener om den lukkethed, der ifølge flere medier præger Medieansvarsudvalgets arbejde?
(Spm. nr. S 217).
6) Til erhvervsministeren af:
Lisbeth Bech-Nielsen (SF):
Er ministeren enig med Frank Elderson, bestyrelsesmedlem i Den Europæiske Centralbank, i, at »naturen er det, som sikrer, at økonomien trives«, det vil sige, at naturen er et fundament for, at vi kan have en økonomi?
(Spm. nr. S 199, skr. begr.).
7) Til social- og boligministeren af:
Susie Jessen (DD):
Hvordan forholder ministeren sig til, at Køge Kommune har givet påbud om, at beboerne på Corona Camping skal fjerne sig fra campingpladsen senest den 15. februar 2023, men samtidig ifølge brev fra Social- og Sundhedsforvaltningen i Køge Kommune har givet afslag på at anvise en anden bolig til beboere på pladsen, og at beboerne dermed går ind i en fremtid som hjemløse?
(Spm. nr. S 214, skr. begr.).
8) Til beskæftigelsesministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Finder ministeren det rimeligt, at de mange pensionister, der havde regnet med, at modregning af egen arbejdsindtægt i folkepensionen blev fjernet pr. 1. januar 2023 som aftalt i reformpakken »Hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder«, holdes hen i uvished, fordi ministeren hverken vil bekræfte eller afkræfte, at regeringen vil fremsætte et lovforslag, der fjerner modregning af egen arbejdsindtægt i folkepensionen?
(Spm. nr. S 156 (omtrykt)).
9) Til beskæftigelsesministeren af:
Steffen Larsen (LA):
Mener ministeren, at mere udenlandsk arbejdskraft kan skade danske ledige i en situation med udpræget mangel på arbejdskraft?
(Spm. nr. S 212).
10) Til børne- og undervisningsministeren af:
Nick Zimmermann (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at børn helt ned til 6-7-årsalderen i Københavns Kommune nu kan undervises af Normstormerne og dermed udsættes for holdninger såsom, at der er mange køn, der har menstruation, at børn ikke skal kalde deres bror eller deres søster for bror eller søster, men for »søsken«, og at nevøer og niecer skal kaldes »niøcer«?
(Spm. nr. S 176, skr. begr. (omtrykt)).
11) Til børne- og undervisningsministeren af:
Sólbjørg Jakobsen (LA):
Hvad mener ministeren om brug af seksualiserende undervisningsmateriale helt ned i indskolingen, sådan som bl.a. Normstormerne gerne vil udbrede det i København og Aarhus?
(Spm. nr. S 188, skr. begr.).
12) Til børne- og undervisningsministeren af:
Helene Liliendahl Brydensholt (ALT):
Hvordan mener ministeren at indførelsen af minimumsnormeringer er en løsning på udfordringerne med pædagogmangel, som ministeren peger på i en udtalelse til TV 2 den 28. januar 2023?
(Spm. nr. S 220).
13) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Er ministeren tilfreds med forløbet og udviklingen i forhold til regeringens planer om et udrejsecenter i Rwanda?
(Spm. nr. S 161 (omtrykt)).
14) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Peter Skaarup (DD):
Er ministeren enig i, at man har ført befolkningen bag lyset, når ministeren i september 2022 gav udtryk for, at ministeren havde en forventning om, at et dansk modtagecenter i Rwanda ville kunne være klar inden for 1 år, men nu siger, at ministeren tror, at et modtagecenter kan oprettes inden for de kommende 5 år?
(Spm. nr. S 177 (omtrykt). Medspørger: Susie Jessen (DD)).
15) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Susie Jessen (DD):
Vil ministeren svare på, hvorfor man har ændret holdning til, at syriske kvinder skal sendes tilbage til Syrien, når ministeren under valgkampen netop sagde, at kernen i dansk udlændingepolitik er, at flygtninge i Danmark er her midlertidigt, og at det gælder, uanset om man er ledig, i arbejde, under uddannelse eller pensioneret?
(Spm. nr. S 178. Medspørger: Peter Skaarup (DD)).
16) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Mikkel Bjørn (DF):
Hvad mener ministeren om, at de knap 100.000 syrere, der ifølge tal fra Migrationsverket fra 2018 til og med 2021 har fået svensk statsborgerskab, nu frit kan bosætte sig i Danmark, og at deres efterkommere igennem erklæringsadgangen kan få dansk indfødsret uden naturalisation?
(Spm. nr. S 179. Medspørger: Mette Thiesen (UFG)).
17) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Steffen Larsen (LA):
Hvordan forholder ministeren sig til den kritik, som en række danske virksomheder er kommet med i Børsen af, hvor vanskeligt det er blevet at få medarbejdere til Danmark på et forretningsvisum?
(Spm. nr. S 213, skr. begr.).
18) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Peder Hvelplund (EL):
Mener ministeren, at det er bekymrende, at det nu er konstateret, at fugleinfluenza af typen H5N1 tilsyneladende er muteret, så den kan smitte mellem mink, og vil ministeren tage initiativ til obligatorisk test af mink for H5N1 både på farme i Danmark og ved import?
(Spm. nr. S 211).
19) Til transportministeren af:
Kenneth Fredslund Petersen (DD):
Finder ministeren det rimeligt, at regeringen pålægger transportbranchen en kilometerbaseret afgift, når ministeren selv har udtalt, at ellastbilerne simpelt hen ikke er klar?
(Spm. nr. S 216, skr. begr.).
20) Til transportministeren af:
Sofie Lippert (SF):
Hvad mener ministeren at der bør gøres for at vende den negative spiral med færre passagerer og stadig stigende billettakster i den kollektive transport?
(Spm. nr. S 218, skr. begr. (omtrykt)).
21) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Sofie Lippert (SF):
Er ministeren – i lyset af de udbredte eksempler i medierne på problemer med rekruttering af pædagoger og resultaterne af evalueringen af pædagoguddannelsen – enig i, at der er behov for at indkalde til brede forhandlinger om en ny og bedre pædagoguddannelse?
(Spm. nr. S 209, skr. begr.).