L 127 Forslag til lov om ændring af investeringsscreeningsloven og lov om Klagenævnet for Udbud.

(Udvidet screening af kontrakter vedrørende etablering, medejerskab og drift af energiøen i Nordsøen, udvidelse af Klagenævnet for Udbuds kompetence og indførelse af bemyndigelsesbestemmelse vedrørende administration af EU’s økonomiske sanktioner over for tredjelande vedrørende offentlige kontrakter).

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-05-2023
1. behandlet / henvist til udvalg 11-05-2023
Betænkning afgivet 25-05-2023
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-05-2023
3. behandlet, vedtaget 02-06-2023
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Forslaget indeholder to dele:

Forslagets ene del, der drejer sig om ændring af investeringsscreeningsloven, har til formål at skærpe den gældende investeringsscreeningsmekanisme med henblik på at sikre kontrol med de kontrakter, der indgås i forbindelse med det kommende udbud om etablering, medejerskab og drift af energiøen i Nordsøen. Denne del sikrer, at alle kontraktparter, uanset hjemsted og uanset juridisk form, vil blive omfattet af krav om screening i det omfang, de deltager i udbuddet, ligesom den gør det muligt at screene de underleverandører, som deltagerne i udbuddet f.eks. vil anvende i forbindelse med projektering og anlæg.

Forslagets anden del har til formål at udvide Klagenævnet for Udbuds kompetence til at håndhæve EU’s økonomiske sanktioner over for tredjelande i forbindelse med indgåelse af offentlige kontrakter samt at indføre en bemyndigelsesbestemmelse, hvorefter erhvervsministeren kan fastsætte regler om administrationen af EU’s økonomiske sanktioner over for tredjelande i forhold til offentlige kontrakter.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 102 (S, V, M, SF, DD, LA, KF, EL, RV og DF), imod stemte 4 (ALT), hverken for eller imod stemte 1 (NB).