1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste side).
Forslag til lov om udvandring.
Af Kristian Thulesen Dahl (DF) m.fl.
(Fremsættelse 14.12.2021. Omtrykt).
Forslag til folketingsbeslutning om beskyttelse af flygtninge ved skrøbelige og uforudsigelige forhold i hjemlandet.
Af Kathrine Olldag (RV), Carl Valentin (SF), Rosa Lund (EL), Sikandar Siddique (FG) og Torsten Gejl (ALT) m.fl.
(Fremsættelse 23.02.2022).
SPØRGSMÅL:
1) Til social- og ældreministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Hvad er ministerens holdning til den britiske model med en minister til bekæmpelse af ensomhed, og kan ministeren forestille sig samme løsning i Danmark med det formål at oprette et netværk over hele landet af folk, som i samarbejde med det lokale civilsamfund kan hjælpe især ældre ud af ensomhed?
(Spm. nr. S 604, skr. begr.).
2) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Torsten Schack Pedersen (V):
Hvorfor har ministeren i tidligere svar på § 20-spørgsmål ikke fundet det relevant at oplyse, at regeringen også har bedt Dansk Veterinær Konsortium om forskellige scenarier ved genoptagelse af minkavl, når dette umiddelbart ville have givet et mere fyldestgørende billede?
(Spm. nr. S 610, skr. begr.).
3) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Eva Kjer Hansen (V):
Mener ministeren, at det er acceptabelt, at der fortsat ikke er mulighed for asylbehandling ved den dansk-tyske grænse, hvor de fleste asylansøgere ankommer?
(Spm. nr. S 608. Medspørger: Ellen Trane Nørby (V)).
4) Til miljøministeren af:
Hans Andersen (V):
Hvordan vil ministeren sikre, at kystprojektet Nordkystens Fremtid bliver realiseret på baggrund af de nye ekstra miljøkrav?
(Spm. nr. S 606).
5) Til ministeren for udviklingssamarbejde af:
Rosa Lund (EL):
Vil ministeren frede udviklingsbistanden, således at udgifter til humanitære formål i Ukraine og eventuelle asyludgifter fremadrettet bevilliges uden om det konventionelle budget for udviklingsbistand, således at bistanden til verdens fattige ikke udhules yderligere, samtidig med at vi hjælper Ukraine?
(Spm. nr. S 609).
6) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Katrine Robsøe (RV):
I lyset af ansøgningstallene for kvote 2 i 2022 og den flerårige udvikling i ansøgninger, vil ministeren da være med til at lave en rekrutteringsplan for læreruddannelsen, sygeplejeuddannelsen, socialrådgiveruddannelsen og pædagoguddannelsen?
(Spm. nr. S 607).
7) Til skatteministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Har ministeren gjort sig nogen overvejelser om konsekvenserne for landets bankoklubber i relation til den aftale, der er indgået, om, at der nu enten skal betales skat eller udloddes til godgørende formål, når der afholdes bankospil, og hvad tror ministeren det vil betyde for ældres trivsel i Danmark, hvis aftalen fører til nedlukning af bankoklubber landet over?
(Spm. nr. S 602, skr. begr.).