Forespørgsel til justitsministeren om at genskabe slettede sms’er. (Hasteforespørgsel).
Af Mona Juul (KF) og Per Larsen (KF).
(Fremme 09.11.2021).
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 11. november 2021.
2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
FORESPØRGSEL NR. F 12:
Forespørgsel til justitsministeren:
Vil regeringen redegøre for, om den har tænkt sig at genskabe alle de slettede sms’er fra statsministeren, statsministerens særlige rådgiver, Statsministeriets departementschef og departementsråd Pelle Pape fra efteråret 2020 – og i så fald hvordan – og vil regeringen herunder redegøre for, om den har taget eller vil tage kontakt til det/de relevante teleselskaber og bede dem udlevere en oversigt over, hvilken sms-korrespondance de pågældende personer har været involveret i i pågældende periode?
Af Mona Juul (KF) og Per Larsen (KF).
SPØRGSMÅL:
1) Til justitsministeren af:
Marlene Ambo-Rasmussen (V):
Mener ministeren, at man som minister kan frasige sig ansvar for konsekvenserne for en beslutning, hvis man ikke har læst dokumenterne?
(Spm. nr. S 177).
2) Til justitsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Vil ministeren – i lyset af at sms’er også indgik i Instrukskommissionens, Tibetkommissionens og Skattesagskommissionens arbejde – tilkendegive, om det ikke er vildledende og misvisende på pressemødet den 3. november 2021 at fremstille Minkkommissionens anmodning om at modtage sms’er som noget ekstraordinært og nyt?
(Spm. nr. S 180).
3) Til justitsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Vil ministeren tilkendegive, om det efter ministerens opfattelse er hensigtsmæssigt, at man i Justitsministeriet og i Statsministeriet fortsætter eller påbegynder en praksis med automatisk sletning af nøglepersoners sms’er efter nedsættelsen af den uvildige udredningsgruppe om håndteringen af covid-19 i Danmark?
(Spm. nr. S 181).
4) Til social- og ældreministeren af:
Marlene Ambo-Rasmussen (V):
Hvilke nye tanker eller opfattelser har høringen den 28. oktober 2021 om familieretssystemet givet anledning til for ministeren?
(Spm. nr. S 178).
5) Til forsvarsministeren af:
Christoffer Aagaard Melson (V):
Mener ministeren, at det er en fornuftig disponering af Forsvarets midler, og at det bidrager positivt til udviklingen af Danmarks forsvarsmæssige kapaciteter, herunder Danmarks forpligtelser over for NATO, når Forsvaret bruger de midler, der i forsvarsaftalen for 2018-2023 blev afsat til at give Forsvaret »et substantielt løft«, til f.eks. forbedring af kloakering, jf. Weekendavisens artikel »Afløb for pengene« bragt den 11. maj 2021, og hvordan mener ministeren at denne økonomiske disponering harmonerer med, at man i Frømandskorpset er nødsaget til at sløjfe næste års optag af nye frømandselever af økonomiske årsager, til trods for at det indgår i selv samme forsvarsaftale, at antallet af specialoperationsstyrkepatruljer skal øges med mere end 50 pct. i forligsperioden, altså inden udgangen af 2023?
(Spm. nr. S 122).
6) Til forsvarsministeren af:
Mark Grossmann (V):
En rundspørge, som DR har foretaget, viser, at 75 pct. af landets kommuner oplever, at antallet af cyberangreb er taget til de seneste 5 år, Odense Kommune har været på forkant med netop dette problem og indførte tilbage i 2018 et større initiativ mod cyberangreb, finder ministeren anledning til at lade sig inspirere af denne »Odense cybermodel« og udbrede denne?
(Spm. nr. S 151).
7) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Pia Kjærsgaard (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at diverse kommuner – bl.a. Lolland Kommune – arrangerer særlige valgarrangementer, valgbusser samt gratis bustransport til valgstederne som en særlig indsats over for indvandrere og efterkommere for at få deres stemmeprocent til kommune- og regionsvalg til at blive højere?
(Spm. nr. S 172).
8) Til beskæftigelsesministeren af:
Bent Bøgsted (DF):
Har ministeren en holdning til, om der er nok kontrol i danske lufthavne til at afdække socialt bedrageri med danske sociale ydelser ved udlandsophold, eksempelvis i mellemøstlige lande?
(Spm. nr. S 169).
9) Til beskæftigelsesministeren af:
Bent Bøgsted (DF):
Har ministeren politiske ideér til en hårdere sanktionering mod dem, der tager deres sociale ydelse med sig til udlandet for en længere periode, der overstiger en almindelig ferie på et par uger?
(Spm. nr. S 171).
10) Til beskæftigelsesministeren af:
Peder Hvelplund (EL):
Vil ministeren kommentere artiklen »Hvert andet forsøg på at ansætte en sygeplejerske mislykkes« fra www.dr.dk den 5. oktober 2021, der beskriver, at 3.450 stillinger i løbet af 5 måneder ikke kunne besættes med en kvalificeret sygeplejerske, og vil ministeren herunder redegøre for, hvorvidt han anerkender, at udfordringerne med rekruttering og fastholdelse har sammenhæng med sygeplejerskernes løn- og arbejdsvilkår?
(Spm. nr. S 174).
11) Til beskæftigelsesministeren af:
Peder Hvelplund (EL):
Vil ministeren anerkende en sammenhæng mellem sundhedspersonalets lønforhold og den krise, sundhedssystemet befinder sig i netop nu med bl.a. lukkede sengepladser, alt for få jordemødre på vagt og tiggende sms’er til jordemødre om at tage flere vagter, forsinkede brystkræftscreeninger samt pukkelafviklingen fra coronapandemien, en strejke og senest RS-virusudbrud, og vil ministeren herunder redegøre for, om ministeren finder det ansvarligt ikke at foretage sig yderligere vedrørende sundhedspersonalets lønforhold før udgangen af 2022, når Lønstrukturkomitéen har fremlagt sin rapport?
(Spm. nr. S 175).