L 8 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og selskabsskatteloven.

(Beskatningstidspunktet for visse beløb modtaget i henhold til en covid-19-hjælpepakke og for visse erstatninger og kompensationer som følge af lov om aflivning af og midlertidigt forbud mod hold af mink og særregel om beskatning af andelsforeninger med minkavlere m.v. som medlemmer).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 06-10-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 14-10-2021
Betænkning afgivet 14-12-2021
2. behandlet/direkte til 3. behandling 16-12-2021
3. behandlet, vedtaget 21-12-2021
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Efter gældende regler kan det være usikkert, på hvilket tidspunkt der skal ske beskatning af beløb modtaget i henhold til covid-19-hjælpepakker og forskud på erstatninger og kompensationer modtaget som følge af det midlertidige forbud mod hold af mink.

Med lovforslaget foreslås det derfor, at modtagerne kan vælge mellem at medregne beløbet til beskatning i det år, hvor beløbet af modtaget, eller at udskyde beskatningen, dog højst til det indkomstår, hvor der træffes afgørelse om retten til beløbet.

Derudover forslås det at muliggøre, at andelsforeninger med minkavlere m.v. som medlemmer kan opretholde adgangen til at blive beskattet som andelsforeninger i perioden frem til, at der træffes afgørelse om erstatning eller kompensation til foreningerne.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 98 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, FG og ALT), imod stemte 2 LA (ved en fejl), hverken for eller imod stemte 0. Ved en fejl er Rasmus Helveg Petersens (RV) stemme registreret i Henrik Dam Kristensens (S) navn.