L 62 Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om udstationering af lønmodtagere m.v.

(Tilladelsesordning for international kørsel i varebiler, ændrede betingelser for udøvelse af national godskørsel i varebiler, udstationering af førere i vejtransporten m.v.).

Af: Transportminister Benny Engelbrecht (S)
Udvalg: Transportudvalget
Samling: 2021-22
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 10-11-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 17-11-2021
Betænkning afgivet 18-01-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 20-01-2022
Delt i:
Ministerområde:
Transportministeriet
Resumé:
Forslaget udspringer af EU’s Vejpakke, der indeholder ændrede betingelser for udøvelse af vejtransporterhvervet, adgang til godskørselsmarkedet, krav om grundlæggende arbejdsvilkår for udenlandske chauffører og nye regler om kontrol med virksomheder.

Med forslaget foretages nødvendige ændringer i vejtransportlovgivningen med henblik på implementering af dele af Vejpakken, som finder anvendelse fra februar og maj 2022. Forslaget indeholder 1) særlige sektorspecifikke regler om udstationering af førere i vejtransportsektoren, 2) mindre justeringer af de krav, virksomheder skal opfylde for at udføre gods- og buskørsel, 3) en ny tilladelsesordning for international godskørsel for fremmed regning i varebiler, og 4) ændring af anvendelsesområdet for tilladelsesordning for national godskørsel for fremmed regning i varebiler, hvor 11-kg-kravet udgår og vægtgrænsen hæves fra 2.000 kg til 2.500 kg (ikke EU-reguleret). Godskørselsloven vil således fremover indeholde tre tilladelsesordninger.