L 44 A Forslag til lov om ændring af lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis.

(Permanent mulighed for dyrkning af cannabis m.v.).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-11-2021
3. behandlet, vedtaget 02-12-2021
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Sundhedsministeriet
Resumé:
Lovforslaget udmønter "Aftale om videreførelse af forsøgsordningen med medicinsk cannabis", som blev indgået den 25. maj 2021 af regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet, Kristendemokraterne og Frie Grønne.

Det foreslås at permanentgøre virksomheders mulighed for dyrkning og fremstilling af medicinsk cannabis i Danmark. Permanentgørelsen vil særlig få betydning for mulighederne for eksport af danske cannabisprodukter og sikre et stabilt grundlag for fortsat udførelse af dele af de aktiviteter, som danske cannabisproducenter har, også såfremt forsøgsordningen for behandling af patienter i Danmark ikke fortsætter efter den næste fireårige forsøgsperiode.

Da der som led i "Aftale om videreførelse af forsøgsordningen med medicinsk cannabis" ikke er afsat midler til tilskud til patienters køb af medicinsk cannabis fra den 1. januar 2022 foreslås det, at de gældende regler om tilskud til medicinsk cannabis ophæves og erstattes af en bemyndigelse til sundhedsministeren til at fastsætte regler om tilskud til medicinsk cannabis, såfremt der findes finansiering hertil.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 102 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, FG og ALT), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.