L 43 Forslag til lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder m.v.

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 12-10-2021
Betænkning afgivet 28-10-2021
2. behandlet/direkte til 3. behandling 09-11-2021
3. behandlet, vedtaget 11-11-2021
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Med lovforslaget ønsker regeringen at sikre, at personer, der har bistået danske myndigheder i Afghanistan, har mulighed for at få midlertidig opholdstilladelse i Danmark. Forslaget lægger op til, at der kan gives midlertidig opholdstilladelse til udlændinge, som har haft arbejdsmæssig tilknytning til myndigheder på Udenrigsministeriets eller Forsvarsministeriets område i Afghanistan, er blevet indstillet af Udenrigsministeriet som følge af deres tilknytning til samarbejdspartnere i Afghanistan eller efter aftale med Udenrigsministeriet er blevet indstillet af FN, NATO eller EU.

Med forslaget gives der også mulighed for, at de pågældendes familier kan få midlertidig opholdstilladelse. Forslaget fastslår, at den midlertidige opholdstilladelse er tidsbegrænset til 2 år og ikke kan forlænges.

Loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 85 (S, V, SF, RV, EL, KF, LA, FG og ALT), imod stemte 12 (DF, NB og Naser Khader (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.