L 169 Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, lov om individuel boligstøtte, lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag og integrationsloven.

(Kommunal indkvartering og forplejning og tilpasning af regler på integrationsområdet, børne- og undervisningsområdet, social- og ældreområdet, indenrigs- og boligområdet og sundhedsområdet som følge af modtagelse af personer, der er fordrevet fra Ukraine).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 25-04-2022
1. behandlet / henvist til udvalg 26-04-2022
Betænkning afgivet 27-04-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 28-04-2022
3. behandlet, vedtaget 28-04-2022
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er bl.a. at lave de nødvendige ændringer vedrørende adgangen til kommunal indkvartering og forplejning for fordrevne ukrainere, kommunernes anvisning af fordrevne ukrainere til udsatte boligområder, specificering af bestemmelse vedrørende overgang til kommunerne samt en række andre nødvendige ændringer og præciseringer.

Lovforslaget forventes at skulle træde i kraft dagen efter bekendtgørelse i Lovtidende.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 87 (S, V, SF, RV, EL, KF, LA, SP og Naser Khader (UFG)), imod stemte 2 (FG), hverken for eller imod stemte 11 (DF, NB, Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG) og Lise Bech (UFG)).