L 163 A Forslag til lov om bogføring.

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-05-2022
3. behandlet, vedtaget 19-05-2022
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Med lovforslaget ønsker man for det første at sikre gennemførelsen af initiativ om Automatisk Erhvervsrapportering, som udgør første del af den politiske aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet), Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne af 21. januar 2022 om en ny reformpakke for dansk økonomi.

Endvidere omfatter lovforslaget enkelte bestemmelser, som gennemfører den politiske aftale om det fremadrettede behov for revision, jf. L 163 B. Det drejer sig om bestemmelser om, at registreringer og bilag skal opbevares i et digitalt bogføringssystem, at der skal være mulighed for at udmåle skærpet bøde ved bl.a. væsentlige overtrædelser af opbevaringspligten, og at der indføres bogføringskontrol med virksomheder, der ikke har indsendt virksomhedens første årsrapport, eller som har fravalgt revision.

Loven træder i kraft den 1. juli 2022.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 82 (S, V, SF, RV, EL og DF), imod stemte 16 (KF, NB, LA, Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG), Lise Bech (UFG), Naser Khader (UFG) og Orla Østerby (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.