L 155 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Ændring af reglerne for ophold for medfølgende familie til udenlandske arbejdstagere, studerende og praktikanter).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-03-2022
1. behandlet / henvist til udvalg 06-04-2022
Betænkning afgivet 17-05-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-06-2022
3. behandlet, vedtaget 08-06-2022
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Lovforslaget har til formål at give forlænget opholdstilladelse til udlændinge, der allerede er i Danmark og har opholdstilladelse som medfølgende familiemedlem til en udenlandsk arbejdstager, uanset om den udenlandske arbejdstager opnår dansk indfødsret, hvis arbejdstageren på tidspunktet for afgørelsen om forlængelse fortsat opfylder betingelserne for forlængelse af den opholdstilladelse, som arbejdstageren havde, da vedkommende blev meddelt tidsubegrænset opholdstilladelse, eller hvis arbejdstageren er i et beskæftigelsesforhold, der ville kunne danne grundlag for en opholdstilladelse efter en af erhvervsordningerne i udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 1-10, 12 eller 13 eller nr. 14, litra a-c, eller § 9 a, stk. 3, 12 eller 24, eller hvis EU-reglerne tilsiger det.

Lovforslaget indeholder også forslag om, at der skal gælde parallelle regler for adgangen til opholdstilladelse og forlængelse af opholdstilladelse som medfølgende familie til en udenlandsk studerende eller praktikant.

Lovforslaget er en opfølgning på det vedtagne beslutningsforslag B 32 om fortsat ret til ophold for ægtefæller til og børn af udenlandske arbejdstagere, der opnår dansk indfødsret (folketingssamlingen 2020-21).
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 80 (S, V, SF, RV, EL, KF, FG, Naser Khader (UFG), Orla Østerby (UFG) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG)), imod stemte 11 (DF, LA, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG) og Karina Adsbøl (UFG)), hverken for eller imod stemte 2 (NB).