L 146 Forslag til lov om regulering af sociale medier.

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Tilbagetaget

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 15-03-2022
1. behandlet / henvist til udvalg 29-03-2022
Tilbagetaget 02-06-2022
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at indføre skærpede krav om nedtagning af ulovligt indhold og indførelse af gennemsigtighedskrav for sociale medier.

Tjenesteudbydere af sociale medier med over 80.000 brugere i Danmark forpligtes til at etablere en procedure for håndtering af anmeldelser af indhold og træffe beslutning om fjernelse, blokering eller fastholdelse af det anmeldte indhold inden for tidsfrister, på baggrund af om indholdet vurderes ulovligt eller ej. Tjenesteudbyderne får endvidere en oplysningsforpligtelse over for anmeldere og de brugere, som får fjernet eller blokeret deres indhold, bl.a. med en begrundelse for tjenesteudbyderens beslutning om indholdet.

Lovforslaget indeholder herudover krav om, at tjenesteudbyderne årligt skal aflægge gennemsigtighedsrapporter med informationer om efterlevelsen af deres forpligtelser i henhold til lovforslaget og nærmere beskrivelser af bl.a. deres egne foranstaltninger for at modvirke ulovligt indhold samt algoritmer for klassificering af indhold som ulovligt.